WELKOM!

Welkom op de website van Wandelsport Vlaanderen vzw!  Wandelsport Vlaanderen vzw verenigt als erkende sportfederatie 350 Vlaamse wandelclubs en ruim 60.000 aangesloten leden. Onze wandelclubs st ...

Welkom op de website van Wandelsport Vlaanderen vzw! 
Wandelsport Vlaanderen vzw verenigt als erkende sportfederatie 350 Vlaamse wandelclubs en ruim 60.000 aangesloten leden. Onze wandelclubs staan jaarlijks garant voor zo'n 2000 wandelorganisaties, goed voor 1.700.000 deelnames. Ben jij ook zo verzot op wandelen? Kom gerust eens wandelen op één van onze organisaties. Voor het volledige aanbod van wandeltochten kan u terecht op onze wandelkalender 'Walking in Belgium'. 

Lees meer

Lees minder

RECENT NIEUWS

WalkOn-wandelcriterium 2017

Vayamundo & Wandelsport Vlaanderen vragen je engagement

Vanaf de 2° helft van 2016 introduceerde Vayamundo en Wandelsport Vlaanderen vzw de WalkOn wandelingen als proefproject. In 2017 wordt het project concreet verdergezet. WalkOn, stappen voor gelukkige mensen in een betere wereld is het engagement dat we met zijn allen aangaan. Samen kiezen we resoluut voor een sportief en gezond image met aandacht voor sociale waarden. 

Het WalkOn-label staat garant voor kwaliteitsvolle wandelingen met respect voor natuur en milieu langs talrijke toeristische trekpleisters.  Op de wandeling is er extra aandacht voor fysieke drempels, zodat ook jonge gezinnen en andersvaliden zich welkom voelen. We zetten volop in op active ageing waarbij wandelen dient bij te dragen tot een integrale ouderenzorg. Daarenboven steun je door je deelname aan het WalkOn wandelcriterium 2017 " het kinderbrandwondenfonds " waarbij we kinderen een hart onder de riem willen steken.

We vragen jullie engagement! Geen loze woorden, maar daden!  Plezier, bewegen, vriendschap en gezondheid dragen bij tot een betere wereld. 

Meer info >>>

Regionale wandeldagen

De regionale wandeldagen staan garant voor een ganse dag wandelen en beleving. Vanuit vijf karaktervolle gaststeden wordt een brede waaier aan wandelmogelijkheden aangeboden. Een uniek wandel- & familie evenement waarbij doorwinterde wandelaars telkens de mooiste en groenrijkste plekjes van de Vlaamse provincies doorkruisen. Kleine en grote avonturiers kunnen zich telkens uitleven op de kortere wandellussen. Voor gezinnen met kinderen -12 jaar wordt de regionale wandeldag een ware ontdekking aan de hand van een 4km lange KIDSwandeling. Een niet te missen wandelevenement , voor elk wat wils. Ook als niet-geoefende wandelaar of fervente sporter bent u er van harte welkom. 

Meer info >>>

Nieuw aanbod wandelvakanties 2017

Vakantie … dat is voor jou een unieke, sportieve en gezellige wandelvakantie? Het moment waar je reikhalzend naar uitkijkt om zorgeloos te genieten, te ontspannen, plaatselijke cultuur en tradi ...

Vakantie … dat is voor jou een unieke, sportieve en gezellige wandelvakantie? Het moment waar je reikhalzend naar uitkijkt om zorgeloos te genieten, te ontspannen, plaatselijke cultuur en tradities te ervaren. Dan zit je bij Wandelsport Vlaanderen in goede handen!  Onze wandelreizen worden steeds begeleid door eigen mensen en Nederlandse gidsen. 

Ontdek NU ons nieuw aanbod wandelvakanties 2017. In de winter en zomerperiode trekken we naar het Pitztal, een enig mooi wandelgebied in het Oostenrijkse Tirol. Laat je betoveren door het Katharenland in de Franse Pyreneeën. Of trek samen met Intersoc en Wandelsport Vlaanderen naar Wengen of Leysin. 
 
Onze wandelreizen worden steeds begeleid door eigen mensen en Nederlandse gidsen.
 
Boek nog vandaag HIER je onvergetelijke wandelvakantie.

Lees meer

Lees minder

Het najaar in met de gloednieuwe Wandelsport Vlaanderen fleece

Stap het najaar in met de gloednieuwe Wandelsport Vlaanderen fleece. Een uniek collectors item met logo van de wandelsportfederatie. Onze wandelwebwinkel biedt een ruime keuze aan comfortabele wandelkledij voor dames en heren. Evenals leuke toffe wandelaccesoires en benodigdheden. Gepakt met een stevige rugzak of handige heuptas beleef je de ideale wandeldag. Je vindt onze nieuwe collectie op www.wandelwebwinkel.be

Win een goed gevulde wandelrugzak uit Tirol

Wandelparadijs Tirol In Tirol, het hart van de Alpen, openbaart zich een fascinerende bergwereld voor wandelaars en klimmers. Wandel door het relatief vlakke middengebergte, trotseer een langeafsta ...

Wandelparadijs Tirol

In Tirol, het hart van de Alpen, openbaart zich een fascinerende bergwereld voor wandelaars en klimmers. Wandel door het relatief vlakke middengebergte, trotseer een langeafstandswandeling of beklim een berg. Bergwandelaars, recreatieve wandelaars en liefhebbers van trekkingtochten vinden afwisseling op de 15.000 km aan bewegwijzerde wandel- en bergpaden. De bekendste langeafstandwandelroute van Tirol, de Adelaarsweg, doorkruist het hart van de Alpen en heeft een totale lengte van 413 km. Hier maakt u optimaal kennis met de schoonheid en het bijzondere karakter van de regio.

Tot 30 april 2017 verloot Tirol samen met Wandelsport Vlaanderen vzw een goed gevulde wandelrugzak voor uw volgende wandelvakantie.  Waag uw kans hier

Veel geluk!
Wij kijken uit naar uw bezoek aan Tirol.

Lees meer

Lees minder

15° IVV Olympiade - Koblenz 2017

Duitsland ontvangt van 6 tot 10 juni 2017 de 15ste I.V.V. Olympiade. Aan dit internationaal evenement die tweejaarlijks georganiseerd wordt nemen sportievelingen uit alle contingenten deel. In 2017 va ...

Duitsland ontvangt van 6 tot 10 juni 2017 de 15ste I.V.V. Olympiade. Aan dit internationaal evenement die tweejaarlijks georganiseerd wordt nemen sportievelingen uit alle contingenten deel. In 2017 valt de eer te beurt aan de Duitse stad Koblenz, die haar volle medewerking aan dit evenement heeft betuigd.

De organisatie is in handen van het Internationaal Volkssportverbond, een internationale sportfederatie samengesteld uit diverse nationale bonden die aan wandelen, fietsen of zwemmen doen. Wandelsport Vlaanderen maakt deel uit van het Belgisch Volkssport Verbond waarbij ook onze confraters van het FFBMP en VGDS toe behoren.

De Olympiade biedt aan elke deelnemer een passende fiets-, zwem- of wandeluitdaging door de prachtige Moezelvallei en het Lahntal. Volgens het motto “bewegen, wonen en feestvieren” hoopt het organisatiecomité talrijke deelnemers te mogen ontvangen. Rijnland-Palts staat gekend om haar gastvrijheid. Naast de sportieve uitdaging, staat de sociale interculturele uitwisseling centraal. 

Meer info >>>

Lees meer

Lees minder

Wandelen in Limburg presenteert handige wandelbox

'Wandelen in Limburg' is een gemeenschappelijk project van de 3 Limburgse Regionale Landschappen en Toerisme Limburg vzw en wordt ondersteund door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Om de kwaliteit van het wandelen in Limburg op een hoger niveau te tillen, werden kaarten ontwikkeld die het volledige wandelaanbod van een streek weergeven. Ze zijn gebundeld in een handige wandelbox. Daarnaast werd de website www.wandeleninlimburg.be volledig vernieuwd. Met enkele eenvoudige zoekcriteria krijg je in een mum van tijd jouw ideale wandeling te zien.  Toerisme Limburg en de Limburgse Regionale Landschappen stellen vijf wandelboxen ter beschikking van onze leden. Doe mee aan de mail & win actie en we weet kan je straks volop wandelen in Limburg

Lees meer >>>