WELKOM!

Welkom op de website van Wandelsport Vlaanderen vzw!  Wandelsport Vlaanderen vzw verenigt als erkende sportfederatie 350 Vlaamse wandelclubs en ruim 60.000 aangesloten leden. Onze wandelclubs st ...

Welkom op de website van Wandelsport Vlaanderen vzw! 
Wandelsport Vlaanderen vzw verenigt als erkende sportfederatie 350 Vlaamse wandelclubs en ruim 60.000 aangesloten leden. Onze wandelclubs staan jaarlijks garant voor zo'n 2000 wandelorganisaties, goed voor 1.700.000 deelnames. Ben jij ook zo verzot op wandelen? Kom gerust eens wandelen op één van onze organisaties. Voor het volledige aanbod van wandeltochten kan u terecht op onze wandelkalender 'Walking in Belgium'. 

Lees meer

Lees minder

RECENT NIEUWS

Nieuw aanbod wandelvakanties 2017

Vakantie … dat is voor jou een unieke, sportieve en gezellige wandelvakantie? Het moment waar je reikhalzend naar uitkijkt om zorgeloos te genieten, te ontspannen, plaatselijke cultuur en tradities te ervaren. Dan zit je bij Wandelsport Vlaanderen in goede handen!  Onze wandelreizen worden steeds begeleid door eigen mensen en Nederlandse gidsen. 

Ontdek NU ons nieuw aanbod wandelvakanties 2017. In de winter en zomerperiode trekken we naar het Pitztal, een enig mooi wandelgebied in het Oostenrijkse Tirol. Laat je betoveren door het Katharenland in de Franse Pyreneeën. Of trek samen met Intersoc en Wandelsport Vlaanderen naar Wengen of Leysin. 
 
Onze wandelreizen worden steeds begeleid door eigen mensen en Nederlandse gidsen.
 
Boek nog vandaag HIER je onvergetelijke wandelvakantie.

Stap mee tijdens de PLUS wandeldag

Het bruisende centrum van het Waasland, Sint-Niklaas en het recreatieoord de Ster hebben wandeltroeven genoeg om op zondag 23 oktober de PLUS wandeldag 2016 te laten uitgroeien tot een heus wandelfestijn.

PLUS magazine, wandelclub de Wase Steinbockvrienden, Reynaertstappers Belsele en Wandelsport Vlaanderen vzw slaan de handen in elkaar.  Speciaal voor iedereen werden er zes wandelroutes uitgestippeld op verkenning van de mooiste natuurplekjes van dit heerlijk stukje Waasland. Onderweg tref je voldoende rustposten waar je kan genieten van een hapje en een drankje. In de startlocatie zijn gevarieerde koude schotels te verkrijgen. 

* HONDEN zijn niet toegelaten in het recreatieoord, wel op de wandelroutes !

Trek je wandelschoenen aan en kom meestappen tijdens de PLUS wandeldag.  Meer info >>>

Breng ons een bezoek op de 50+expo beurs

Van 7 tem 9 oktober as. vindt de 50+Expo beurs plaats in de Limburghal te Genk. De beurs richt zich tot 50-plussers die hun vrije tijd op een prettige manier willen invullen. Naast de infostand van Wandelsport Vlaanderen vzw, laten een 100-tal professionele standhouders je kennismaken met de nieuwe trends op gebied van wonen, welzijn, ontspanning en gezondheid. In de inkomhal van de beurs vindt een boekenevenement plaats en zijn er iedere dag diverse live optredens van bekende artiesten.

Zin om de beurs een bezoekje te brengen? Op vrijdag 7 oktober as. bieden we al onze leden de mogelijkheid om de 50+ expo beurs gratis bij te wonen. Download HIER je gratis toegangskaart. 

Bloedhete Vierdaagse van de IJzer in de Westhoek

Tropische temperaturen op de 44ste editie van de Vierdaagse vd IJzer. Lees er alles over op de Wandelgazette en bekijk ook de sfeerbeelden van Oostduinkerke, Diksmuide, Poperinge & Ieper. Ook de foto's die getrokken werden door de photobooth aan de stand van Wandelsport Vlaanderen kan je hier bekijken. Wij kozen alvast 12 originele foto's uit die kans maken op een prijs. De 5 foto's met de meeste Facebooklikes (vóór 5 sept) winnen een prijs van Wandelsport Vlaanderen vzw. 

Het najaar in met de gloednieuwe Wandelsport Vlaanderen fleece

Stap het najaar in met de gloednieuwe Wandelsport Vlaanderen fleece. Een uniek collectors item met logo van de wandelsportfederatie. Onze wandelwebwinkel biedt een ruime keuze aan comfortabele wandelkledij voor dames en heren. Evenals leuke toffe wandelaccesoires en benodigdheden. Gepakt met een stevige rugzak of handige heuptas beleef je de ideale wandeldag. Je vindt onze nieuwe collectie op www.wandelwebwinkel.be

Wandelen in Limburg presenteert handige wandelbox

'Wandelen in Limburg' is een gemeenschappelijk project van de 3 Limburgse Regionale Landschappen en Toerisme Limburg vzw en wordt ondersteund door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Om de kwaliteit van het wandelen in Limburg op een hoger niveau te tillen, werden kaarten ontwikkeld die het volledige wandelaanbod van een streek weergeven. Ze zijn gebundeld in een handige wandelbox. Daarnaast werd de website www.wandeleninlimburg.be volledig vernieuwd. Met enkele eenvoudige zoekcriteria krijg je in een mum van tijd jouw ideale wandeling te zien.  Toerisme Limburg en de Limburgse Regionale Landschappen stellen vijf wandelboxen ter beschikking van onze leden. Doe mee aan de mail & win actie en we weet kan je straks volop wandelen in Limburg

Lees meer >>>

Gps-opleidingen najaar 2016

In het najaar 2016 worden opnieuw gps-opleidingen aangeboden, namelijk de basisopleiding outdoor-gps voor beginners en de opleiding Basecamp voor gevorderden. Dus heb jij zin om je gpskennis te verbreden of wil je leren hoe je zelf routes kunt uittekenen dan zijn deze opleidingen misschien iets voor jou. We werken enkel met voorinschrijving! Wees er dus snel bij want de plaatsen zijn beperkt. Meer info & inschrijvingen. Heb je nog vragen, dan kan je steeds contact opnemen met de sporttechnische cel: sport@wandelsport.be of 050/40.51.47.

WalkOn-wandelcriterium

Stap samen met Vayamundo en Wandelsport Vlaanderen vzw mee voor gelukkige mensen in een betere wereld.  Het WalkOn wandelcriterium bundelt tussen 7 augustus tem 31 december 2016 maar liefst 12 topwandelingen. Het WalkOn-label staat garant voor een kwaliteitsvolle wandeling met respect voor natuur en milieu langs talrijke toeristische trekpleisters.  Op de wandeling is er extra aandacht voor fysieke drempels, zodat ook jonge gezinnen en andersvaliden zich welkom voelen. Daarenboven steun je door je deelname al wandelend een goed doel.  Plezier, bewegen, vriendschap en gezondheid dragen bij tot een betere wereld. 

Meer info >>>

Terugblik Intersoc wandelreis Zinal

Reizen is genieten, heel erg genieten. Begin juli reisden zo'n 300-tal Wandelsport Vlaanderen leden af naar de prachtige regio van Val d'Anniviers in Zwitserland.  Ze genoten allen van een heerlijke wandelvakantie in Zinal en omgeving.  We laten jullie allen graag eventjes meesmullen van enkele prachtige SFEERBEELDEN.  Met dank aan Marjet Vandenbrande