GPS-OPLEIDINGEN NAJAAR 2016

Heel wat wandelaars beschikken tegenwoordig over een outdoor-gps en niet onlogisch want het toestel biedt tal van voordelen voor de wandelaar. Alleen heb je wat kennis nodig om zo'n toestel ten vo ...

Heel wat wandelaars beschikken tegenwoordig over een outdoor-gps en niet onlogisch want het toestel biedt tal van voordelen voor de wandelaar. Alleen heb je wat kennis nodig om zo'n toestel ten volle te benutten; Wandelsport Vlaanderen vzw start in het najaar opnieuw met enkele opleidingen om je wegwijs te maken in het gebruik ervan. 

Heb je nog geen ervaring, dan start je best bij het begin met een basisopleiding outdoor-gps. Je krijgt er eerst een stukje theorie over de gps, hoe werkt dat precies, wat zijn coördinaten, waypoints, tracks, routes,.. Daarna volgt een korte introductie over het programma Basecamp. Ook zetten we de theorie om in de praktijk en trekken we erop uit voor een korte wandeling met de gps om alles eens toe te passen. 

Heb je reeds ervaring met een outdoor-gps maar wil je leren hoe je zelf routes kunt uittekenen of hoe je aanpassingen kunt doen aan reeds bestaande tracks,... dan kun je deelnemen aan de opleiding Basecamp. Tijdens deze cursus breng je beste zelf je laptop mee en installeer je het gratis programma Basecamp. Lukt dit niet meteen, dan kun je tijdens de cursus ook een laptop gebruiken van de lesgever.

Praktisch 

De opleiding duurt telkens 1 dag, dus je kiest zelf welke datum en locatie voor jou het beste past. 
Basisopleiding outdoor-gps (beginners)
Donderdag 22/09/2016 (Gent), 9u30-16u (Nog 6 plaatsen vrij)
Maandag 26/09/2016 (Brugge), 9u30-16u (VOLZET!!)
Zaterdag 15/10/2016 (Herentals), 9u30-16u (VOLZET!!)

Opleiding Basecamp (gevorderden) 
Vrijdag 21/10/2016 (Herentals), 14u-18u
Zaterdag 29/10/2016 (Brugge), 14-18u 

Prijs
Basisopleiding outdoor-gps: €30 leden Wandelsport Vlaanderen vzw, €40 niet-leden
Opleiding Basecamp: €40 leden Wandelsport Vlaanderen, €50 niet-leden

Inschrijving
We werken enkel met voorinschrijving! Wees er dus snel bij want de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven kan via dit inschrijvingsformulier. Eenmaal de betaling in orde is, ben je definitief ingeschreven. Heb je nog vragen, dan kan je steeds contact opnemen met de sporttechnische cel: sport@wandelsport.be of 050/40.51.47.

Lees meer

Lees minder

CURSUS INITIATOR WANDELEN

Ben je een actieve wandelaar en trek je er graag met je wandelclub of een groepje wandelaars op uit? Dan is de Cursus Initiator Wandelen van de Vlaamse Trainersschool (VTS) misschien wel iets voor jou.

In het voorjaar 2017 krijg je opnieuw de kans om aan de cursus deel te nemen.  De cursus zal plaatsvinden in :

Tijdens de opleidingsdagen krijg je interessante onderwerpen als: veilig sporten, gebruik van kaart en kompas, wandelen met een GPS, groepswandelen, integratie van wandelaars met handicap, materiaalkennis van de wandelsport, verkeersreglementering … voorgeschoteld. !