GPS-OPLEIDINGEN VOORJAAR 2017

Heel wat wandelaars beschikken tegenwoordig over een outdoor-gps en niet onlogisch want het toestel biedt tal van voordelen voor de wandelaar. Alleen heb je wat kennis nodig om zo'n toestel ten vo ...

Heel wat wandelaars beschikken tegenwoordig over een outdoor-gps en niet onlogisch want het toestel biedt tal van voordelen voor de wandelaar. Alleen heb je wat kennis nodig om zo'n toestel ten volle te benutten; Wandelsport Vlaanderen vzw start in het najaar opnieuw met enkele opleidingen om je wegwijs te maken in het gebruik ervan. 

Heb je nog geen ervaring, dan start je best bij het begin met een basisopleiding outdoor-gps. Je krijgt er eerst een stukje theorie over de gps, hoe werkt dat precies, wat zijn coördinaten, waypoints, tracks, routes,.. Daarna volgt een korte introductie over het programma Basecamp. Ook zetten we de theorie om in de praktijk en trekken we erop uit voor een korte wandeling met de gps om alles eens toe te passen. 

Heb je reeds ervaring met een outdoor-gps maar wil je leren hoe je zelf routes kunt uittekenen of hoe je aanpassingen kunt doen aan reeds bestaande tracks,... dan kun je deelnemen aan de opleiding Basecamp. Tijdens deze cursus breng je beste zelf je laptop mee en installeer je het gratis programma Basecamp. Lukt dit niet meteen, dan kun je tijdens de cursus ook een laptop gebruiken van de lesgever.

Praktisch 

De opleiding duurt telkens 1 dag, dus je kiest zelf welke datum en locatie voor jou het beste past. 
Basisopleiding outdoor-gps (beginners)
Dinsdag 09/05/2017 (Brugge), 9u30-16u 
Zaterdag 13/05/2017 (Herentals), 9u30-16u 
Dinsdag 16/05/2017 (Gent), 9u30-16u 

Opleiding Basecamp (gevorderden) 
Donderdag 8/06/2017 (Gent), 14-18u 
Zaterdag 17/06/2017 (Herentals), 14u-18u

Prijs
Basisopleiding outdoor-gps: €30 leden Wandelsport Vlaanderen vzw, €40 niet-leden
Opleiding Basecamp: €40 leden Wandelsport Vlaanderen, €50 niet-leden

Inschrijving
We werken enkel met voorinschrijving! Wees er dus snel bij want de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven kan via dit inschrijvingsformulier. Eenmaal de betaling in orde is, ben je definitief ingeschreven. Heb je nog vragen, dan kan je steeds contact opnemen met de sporttechnische cel: sport@wandelsport.be of 050/40.51.47.

Lees meer

Lees minder