WANDELVAKANTIES

Bekijk hier ons aanbod van wandelvakanties.
Alle vakanties kaderen in het project van WalkOn en in samenwerking met MARETOURS  

Katharenland - Franse Pyrenee├źn ( 5/06 tem 13/06/2017)

Gastronomie, natuur en cultuur in de Katharen

In het Kathareland, tussen Carcassonne en Perpignan, ontdekken wij de Franse Pyreneeën en de talrijke beschermde kastelen die hun stempel drukken op het prachtige landschap. Niet te missen zijn de Middeleeuwse stad Carcassonne en de parel aan de Middellandse Zee: Collioure.  Onze Vlaamse gids in ondersteuning van Wandelsport Vlaanderen begeleiders en de plaatselijke bureau des guides nemen je mee langs de verborgen schatten van het Katharenland.  Het mysterie van Rennes-le-Château , de abdij van Fontfroide met de oesterkwekerijen van Port Leucate, de pittoreske markt van Mirepoix of een bezoek aan de wijnkelders van de Blanquette de Limoux vormen de troeven van deze unieke wandelvakantie. We verblijven in het vakantiedomein Vayamundo l'Espinet-Quillan, Je voelt er zich meteen als God in Frankrijk. 

Wengen (18/06 tem 25/06/2017)

Ontsnap aan de dagelijkse realiteit in Wengen, een autovrij dorp dat schitterend gelegen is op een zonnig terras boven het dal van de witte Lütschine en Lauterbrunnen. Je logeert er in de Intersoc-hotels Palace en Edelweiss, een prachtig gebouw dat al dateert van de jaren 1930. In Wengen en omgeving bieden meer dan 500 km gemarkeerde wandelpaden volop wandelplezier. Een heerlijke wandelvakantie die je o.a. meenemen langs de Eiger, Mönch en de indrukwekkende Jungfrau. 

Pitztal - Muzikale wandeldagen (19/06 tem 26.06/2017)

Een vakantie midden de natuur en in de zuivere berglucht, omgeven door de besneeuwde toppen van de Tiroler Alpen. Prachtige vergezichten, klaterende bergbeekjes, groene almen, geurige naaldbossen en boven de boomgrens, ruige rotsformaties en het eeuwige ijs vormen de hoogtepunten van heerlijke wandelingen. Genoeg redenen om een prachtige wandelvakantie in het Pitztal te beleven, met deelname aan de Musikalischer Pitztaler Wandertage. Tijdens uw verblijf logeer je in Hotel Arzlerhof **** te Arlz im Pitztal.

Leysin (27/06 tem 05/07/2017 - 05/07/2017 tem 13/07/2017) VOLZET !!!

Geniet samen met Wandelsport Vlaanderen vzw van een prachtige wandelvakantie in Leysin, het sportieve vakantiestation bij uitstek. Vanop het zonneterras van Intersoc-hotel Fabiola heb je een adembenemend zicht op de omringende bergen. 250 km aan wandelpaden wachten daar op jou. Eens de veters van je wandelschoenen geknoopt, zal ook jij ervaren waarom Leysin en omgeving elk jaar opnieuw het hart van menig wandeltoerist weet te veroveren. Samen met een Intersoc-wandelgids kom je langs de uitgestippelde wandelpaden bij berghutten of dalen. Of ontdek je het mondaine Montreux, de wijngaarden van Lavaux en het meer van Geneve.   

DEZE WANDELREIS IS VOLZET !

De wondermooie Achensee (15/07 - 22/07/2017)

Hoge bergen, groene weiden en een wondermooie See - dat is Maurach am Achensee. Door de lokale inwoners ook wel de 'Zee van Tirol', genoemd. Dankzij het heldere water en de prachtige ligging tussen het Karwendelgebergte en de Brandenberg Alpen, is de Achensee al jarenlang een populaire wandelbestemming. De regio kenmerkt zich door het gevarieerde landschap met uitgebreid wandelnetwerk die het Karwendel Park en het Rofangebergte doorkruisen.  Onder begeleiding van een Wandelsport Vlaanderen reisleider, bieden we een 8-daagse super verzorgde wandelreis naar de wondermooie Achensee aan.

Ol Fosse d'Outh wandelclassics - Vayamundo Houffalize (25/08 tem 27/08/2017)

Vayamundo ... ga en ontdek de wereld. Vakantiegevoel in eigen land kan zo zalig zijn. Houffalize en het natuurpark van de twee Ourthes hebben het allemaal. Volgens velen is het zelfs één van de mooiste regio’s van de Ardennen. Verscholen tussen het groen in een bocht van Ol Fosse d’Outh – letterlijk de kloof van de Ourthe - tref je een ideale vakantieplek om te onthaasten. Genoeg redenen om mee te stappen tijdens de tweedaagse Ol Fosse d'Outh wandelclassics, een organisatie in samenwerking met Wandelsport Vlaanderen vzw.  Tijdens het wandelweekend verblijf je in recent vernieuwde Vayamundo Houffalize 

Kappl (07/09 - 14/09/2017)

Beleef een prachtige wandelvakantie in de bergen van het Paznauntal, in het zuidwesten van Tirol. Hetzij sportief, uitdagend of veeleer gemakkelijk vakantiegangers vinden in Kappl  een grote keuze aan fantastische wandelwegen. Wandelvrienden, die ook graag lekker eten, zijn bij Hotel Sunshine op het juiste adres. Een bezoek in de Tiroolse almhutten in de bergen rondom Kappl is altijd een belevenis. Berguitzicht en Tiroolse keuken zijn de mooiste beloning voor de moeite van de beklimming.

Kos - het eiland van Hippocrates (4/10 - 11/10/2017)

Onder begeleiding van een Nederlandstalige en lokale gids ontdekken we het eiland van Hippocrates. Tijdens deze 8-daagse wandelvakantie sporen we de veelvuldigheid van het eiland Kos op. De perfecte bestemming voor ieder die wil kennis maken met het historisch erfgoed, authentieke plaatsjes, het ruige berglandschap en daarbij verrast wil worden door de enorme variatie aan natuurlandschapen en de gastvrijheid van de lokale bevolking. We verblijven in Hotel Kipriotis Panorama & Suites *****  te Kos