WALKING MAGAZINE

Walking Magazine is hét tijdschrift over wandelen, gezondheid en natuur. Boeiende bijdragen, een lezersvriendelijke lay-out en vlot leesbare artikelen maken dat dit magazine zich meer dan ooit richt naar de moderne, actieve Vlaming, die houdt van een gezonde vrijtijdsbesteding. Walking Magazine richt zich op toeristische reportages over de mooiste streken in België, informatie over wandelmogelijkheden in binnen- en buitenland, wandeltochten gaande van korte dagtochten tot avontuurlijke meerdaagse en de laatste nieuwe wandelgadgets. In elk nummer voorzien we een wedstrijd met mooie prijzen, gaande van boeken - brochures tot wandelarrangementen. 

WANDELNIEUWS

Waarom wandelen?

Omdat wandelen gewoon dé gezonde natuursport is! We zetten graag enkele voordelen op een rijtje.  Wandelen heeft een positieve invloed op de algemene conditie Wandelen vermindert d ...

Omdat wandelen gewoon dé gezonde natuursport is! We zetten graag enkele voordelen op een rijtje. 

  • Wandelen heeft een positieve invloed op de algemene conditie
  • Wandelen vermindert de totale hoeveelheid cholesterol in het lichaam
  • Wandelen verbetert de bloedtoevoer en zuurstofvoorziening naar ledematen en organen
  • Door te wandelen neemt de botmassa en spierkracht toe
  • Wandelen vormt een goede preventie tegen hart-en vaatziekten
  • Wandelen beïnvloedt de bloeddruk op een gunstige manier 
  • Wandelen versterkt het geheugen en concentratievermogen
  • Wandelen verbetert je stabiliteit en evenwicht
  • Wandelen is een ideaal middel tegen stress
  • Wandelen heeft een positieve invloed op je humeur 

Lees meer

Lees minder

Trek jij er ook op uit tijdens Dag van de Trage Weg?

Elk jaar in de herfst vindt het campagneweekend Dag van de Trage Weg plaats. Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober worden tal van activiteiten georganiseerd op, langs of over trage wegen. Van de Westhoek tot het Maasland, in het groen en in de wijk, langs authentieke landwegen en verkeersveilige doorsteekjes in de buurt. Ontdek er de mooiste landschappen van Vlaanderen en Brussel te voet, te paard of met de fiets, klink mee op nieuwe realisaties, ga op zoektocht langs de wegen of steek zelf eens de handen uit de mouwen voor meer en betere trage wegen. Bovendien kan het publiek dit jaar meedingen naar een gratis overnachting met ontbijt in een Bed &Breakfast. Zo geven we samen een krachtig en fijn signaal voor meer en betere trage wegen! Kom jij dit jaar ook naar buiten voor Dag van de Trage Weg?

Wandelen in Limburg presenteert handige wandelbox

'Wandelen in Limburg' is een gemeenschappelijk project van de 3 Limburgse Regionale Landschappen en Toerisme Limburg vzw en wordt ondersteund door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Om de kwaliteit van het wandelen in Limburg op een hoger niveau te tillen, werden kaarten ontwikkeld die het volledige wandelaanbod van een streek weergeven. Ze zijn gebundeld in een handige wandelbox. Daarnaast werd de website www.wandeleninlimburg.be volledig vernieuwd. Met enkele eenvoudige zoekcriteria krijg je in een mum van tijd jouw ideale wandeling te zien.