Wandelen in het favoriete stukje natuur van Regi

walking-magazine

De RegiRoute

Wandelen is superleuk! Dat weet ook Vlaanderens bekendste DJ en producer Regi. Hij heeft al enkele jaren de wandelmicrobe te pakken. Regi heeft zelfs z’n eigen wandelroute: de RegiRoute. Dat is een wandeling van 5 km in het Limburgse Nationaal Park Hoge Kempen. Dankzij de korte afstand is de wandeling toegankelijk voor iedereen. De wandelroute is ideaal om te doen met kinderen, als je niet veel tijd hebt, of als je (nog) geen grote wandelaar bent. Na slechts een uurtje wandelen heb je een portie frisse boslucht binnen. Je stapt langs kabbelende beekjes, vlonderpaden, een bosrijk gebied en in een biotoop waar veel vogelsoorten voorkomen.  
Zin om de RegiRoute uit te proberen? Download de route hier. Het gpx-bestand van de RegiRoute kan je hier downloaden. Je begint de wandeling op het kerkplein van Opoeteren en volgt gewoon de markeringen met de blauwe ruit (blauwe lus op het wandelbord Bergerven). Op het wandelbord kan je ook de QR-code van de wandelroute scannen 
Meer informatie vind je in de Regi flyer  TIP: de RegiRoute is ideaal te combineren met een georganiseerde wandeling uit Walking in Belgium 

Wandelen goed voor je gezondheid

Naast leuk en ontspannend is wandelen goed voor je gezondheid. Ook dat beseft Regi als geen ander. Jarenlang springen en dansen op het podium veroorzaakten rugproblemen bij de DJ. Hij moest een ingreep ondergaan om onherstelbare schade te vermijden. Vanaf dat moment besliste hij het anders aan te pakken. Regi begon te wandelen. Ondertussen wandelt hij elke dag 5-6 km in de natuur. Het is zijn dagelijks ritueel, zijn passie. Bovendien ondervindt hij enkel voordelen, voor zowel lichaam als geest.  

walking-magazine

Die voordelen zijn er ook voor jou! Het is al meermaals onderzocht, elke dag een uurtje wandelen is een effectieve manier om een gezond gewicht te behouden en vitaal te blijven. Wandelen zorgt er bijvoorbeeld voor dat je bloed beter rondgaat, dat verkleint de kans op spataderen. Daarnaast helpt het tegen gewrichtspijnen, zoals in het voorbeeld van Regi. Die betere bloedtransportatie versterkt daarbovenop je immuunsysteem. Je lichaam zal afvalstoffen sneller afvoeren en zuurstof beter opnemen. Op mentaal vlak verbetert wandelen echt je humeur. Onderzoek toont aan dat regelmatig wandelen je zenuwstelsel verandert zodat je minder boosheid en vijandigheid ervaart. Dat is de kracht van zonlicht en de natuur.