Samen naar Wereld Diabetesdag!

Wereldwijd blijft het aantal mensen met diabetes type 2 toenemen. Onze levensstijl is dan ook sterk veranderd over de laatste jaren. We eten vaak ongezonder, bewegen minder en kampen meer met overgewicht. Diabetes type 2, ook wel ouderdomsdiabetes genoemd, treedt meestal op bij 45-plussers maar komt ook steeds vaker voor bij jongere mensen. Je hebt diabetes wanneer het suikergehalte in je bloed te hoog is. Als dit niet tijdig ontdekt wordt, is dit erg schadelijk voor je gezondheid. 

Een gezonde levensstijl nastreven, dat is het begin van de diabetesbehandeling en meteen ook één van de belangrijkste aspecten. Je levensstijl bijschaven op kleine en vol te houden punten kan een wereld van verschil maken: 

  • Genoeg bewegen
  • Gezond eten
  • Je gewicht in bedwang houden
  • Stoppen met roken
  • Alcohol beperken

Elk jaar wordt op Wereld Diabetes dag 14 november wereldwijd extra aandacht besteed aan diabetes. Met die datum in het achterhoofd, staken Wandelsport Vlaanderen vzw en Diabetesliga de koppen bijeen en kwamen tot een uniek project het Wandel-je-fit-programma. Lees er meer over hieronder. 

Wandel je fit in 10 weken!

Wandelsport Vlaanderen vzw en Diabetes Liga slaan de handen in elkaar en starten vanaf zaterdag 14 september 2019 gedurende 10 weken met het ‘Wandel-je-fit-programma’ . Dit project is in eerste instantie gericht naar de leden van Diabetes Liga en Wandelsport Vlaanderen vzw maar ook externen zijn van harte welkom. Met een haalbaar wandelprogramma helpen wij de deelnemers in 10 weken fit en gezonder te worden. Eén keer per week komen we samen om te wandelen met een wandelbegeleider. Daarnaast ontvangen de deelnemers extra beweegtips en advies. Zowel beginnende als meer geoefende wandelaars kunnen deelnemen aan het Wandel-je-fit-programma.

Waarom wandelen?

Wandelen is de ideale sport om in beweging te komen en op een rustige, aangename manier aan je gezondheid te werken. Wandelen is bovendien genieten van de gezonde buitenlucht, ontspannen in de natuur en met anderen samen zijn.

Tijd voor actie!

Misschien is wandelen wel iets voor jou? Via het ‘Wandel-je-fit-programma kom je met andere deelnemers gedurende 10 weken samen voor een wekelijkse wandelsessie. Dus zit niet langer stil, en schrijf je in voor het Wandel-je-fitprogramma in 1 van de 4 meewerkende afdelingen van de Diabetes Liga namelijk Kortrijk, Brugge, Leuven, en Meetjesland.

Inschrijven Wandel je fit-wandelprogramma

Inschrijven voor  het 'Wandel je fit-programma' kan hier.