Zinal 19/06 tem 27/06/2022

Vakantie voor genieters, stappers en wandelaars

Wandelsport Vlaanderen vzw stelt aan alle clubs en leden een wandelvakantie in Zinal voor.

Wandel langs hoge bergtoppen en prachtige meren tijdens deze wandelvakantie in het hartje van Wallis. Deze regio is enorm populair bij elk type wandelaar. Eens de veters van je wandelschoenen geknoopt, zal ook jij ervaren waarom Zinal en omgeving elk jaar opnieuw het hart van menig wandeltoerist weet te veroveren. De Zwitserse Alpen in het kanton Wallis zijn een zeer leuke bestemming om te wandelen. Samen met een Intersoc-wandelgids kom je langs de uitgestippelde wandelpaden bij berghutten of dalen.

Het Walliser-vakantieoord Zinal ligt op 1670m helemaal achteraan in Val d'Anniviers. Verscholen in het majestueuze berglandschap van vierduizenders Weisshorn, Zinalrothorn, Obergabelhorn en Dent Blanche, is Zinal het vakantieoord bij uitstek voor actieve gezinnen en wandelaars.

Geniet van een VIP-vakantie in het luxe-vakantieoord. Hotel Diablons in Zinal is rechtstreeks verbonden met het gemeentelijke zwembad en het spa. U verblijft in ruime en modern ingerichte kamers. Intersoc ontvangt je in stijl om een deugddoende vakantie te beleven. Van zondag 19 juni tot maandag 27 juni 2022 kan jij, individueel of in clubverband, deelnemen aan deze vakantie met Intersoc, die ongetwijfeld een echte aanrader is.

Iedere dag kies je uit een brede waaier aan activiteiten en bepaal je zelf waar jij die dag zin in hebt. Er worden dagelijks halve en hele dagwandelingen voorgesteld van verschillende niveaus. De wandelingen worden begeleid door ervaren Intersoc-wandelgidsen. Met de Regio-pas kan je in Zinal tijdens je verblijf gratis gebruikmaken van de kabelbanen Espace Weisshorn, Grimentz en Zinal. Op alle andere kabelbanen in de Val D’Anniviers krijg je 50% korting. Ook PTT bussen zijn inbegrepen in de pas.

Door wegenwerken tussen Sierre en Vissoie duurt de rit naar Zinal 45 minuten langer dan gewoonlijk. Hierdoor zullen we ook meer uitstappen maken in de directe omgeving van Zinal om zo de reistijd naar en van de excursies te beperken.

Trek jij er mee op uit? Hier vind je alvast een greep uit het programma.:

 • Lac d’Arpitettaz, een lieflijk bergmeertje op grote hoogte. De wandeling naar dit meertje is behoorlijk stevig, maar deze schitterende omgeving is het echt waard. De berg Besso domineert hier het landschap, maar je kan ook vele andere bergtoppen spotten, zoals die van de Weisshorn. 
 • De Rothorn, de kleine broer van de Bella Tola (3025 m) is net geen drieduizender (2990 m). Op de top bevindt zich de ‘Phare Griolet’, een uitzichtpunt van waarop bij goede omstandigheden meer dan 200 toppen te zien zijn.
 • De planetenweg van aan de zon tot Uranus. Je stapt hier langs alle planeten uit ons zonnestelsel, verkleind naar een menselijke schaal. De afstand tussen de planeten komt ook overeen met de werkelijkheid. Je wandelt door de vallei van Anniviers, een van de mooiste en zonnigste valleien van heel Zwitserland.
 • Wandeling naar de kruidenvrouw op de Alpage de Cottier. Tijdens deze stevige wandeling toont de kruidenvrouw je welke kruiden je allemaal in deze bergen kan vinden en waarvoor je ze kan gebruiken. Mogelijk vanaf 1 juli tot half september.
 • De Aletsch arena en haar gletsjer maken deel uit van het Unesco werelderfgoed. Vanaf dit uitzichtpunt kan je niet alleen de Aletschgletsjer bewonderen, maar ook enkele vierduizenders zoals de Jungfrau, Mönch en Fiescherhorn. Je kan deze arena zowel via meer uitdagende als gemakkelijkere wandelpaden bereiken.
 • Stap langs drie meren in het gebied tussen Bella Tola en Touno. Je doet een drietal meertjes aan en overwint 580 hoogtemeters.

Dit is nog maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden die deze prachtige streek te bieden heeft! Niemand is verplicht het programma te volgen. Wanneer je alleen of met vrienden op pad wil, staan we klaar om jou de nodige informatie te bezorgen.

Je kan ook altijd deelnemen aan het Intersoc-excursieprogramma (facultatief).

 • een bezoek aan Sion, de stad tussen de wijnvelden gedomineerd door de Valeria burcht en slot Tourbillon
 • een bezoek aan het luxe vakantieoord Zermatt met uitzicht op de iconische Matterhorn
 • met de gloednieuwe eitjeslift naar de Sore
 • een dagexcursie naar Grimentz

Ter plaatse bestaat altijd de mogelijkheid dat het aangeboden programma dient aangepast te worden ten gevolge van weersomstandigheden en/of andere oorzaken. 

Inbegrepen

 • Comfortabele dagreis met de bus heen en terug, incl. alle verplaatsingen met de Intersoc-bus ter plaatse, een lunchpakket voor de terugreis 
 • Verblijf in ALL-IN in Hotel Les Diablons met charmeservice: bagageservice, dagelijks onderhoud van de kamer, handdoekwissel op aanvraag, kleine attentie, elke avond gratis apero en na het avondeten koffie, 's middags en 's avonds gratis wijn in het hotel
 • Een lunchpakket voor dagtochten kan je zelf samenstellen bij het ontbijt
 • Aximopas: gratis gebruik postbus (openbaar streekvervoer) en bergbanen in de Val d'Anniviers
 • Restaurant: alle maaltijden zijn in buffetformule met keuzemenu's
 • Nederlandstalig hotelpersoneel
 • Voel je je op vakantie plots niet lekker? Onze medische service staat je snel bij. Je bent in goede handen en dat is de belangrijkste troef. Niets is immers zo vervelend als je weg moeten zoeken in de medische hulpverlening van een vreemd land.
 • Bijstandsverzekering Mutas (iedere mutualiteit heeft dit)
 • Rookvrij hotel en gratis wifi

Betalingen en opstapplaatsen

Alle betalingen gebeuren via Intersoc. Je ontvangt de nodige briefwisseling en reisdocumenten via Intersoc, waaronder het reisverloop met vermelding van de opstapplaats(en). De opstapplaatsen worden later bepaald in functie van de inschrijvingen via uw club en/of individuele leden. Alle reisdocumenten worden je ten laatste veertien dagen voor afreis toegezonden.

Uiterst soepele annuleringsvoorwaarden

Intersoc hanteert voor jou de meest soepele annuleringsvoorwaarden die je op de reismarkt kan vinden. Mits voorlegging van een geldig medisch attest zal je geen annulatiekost aangerekend worden.

Wij organiseren alles tot in de puntjes

Met Intersoc ben je zeker van je vakantie. Meer nog, we garanderen je dat alles tot in de puntjes geregeld is. Toch nog een vraag? De medewerkers staan elke dag voor je klaar. Intersoc zorgt er voor dat je nergens van hoeft wakker te liggen.

Periode:

 • 19/06 - 27/06/2022

Prijs:

 • € 858 per persoon bij verblijf in een tweepersoonskamer 
 • Wens je een eenpersoonskamer? Dan betaal je 152 euro extra.
 • Boek je voor 1 december 2021 dan ontvang je 10 euro vroegboekkorting!

Reis exclusief voor leden Wandelsport Vlaanderen vzw. Nog geen lid ? Neem contact op met het federatie secretariaat via HIER 

Inschrijven op deze reis:

 • Schrijf HIER in voor deze reis. 

Bijkomende informatie: