START 2 COACH WANDELEN

Wat? Naast de intensieve opleiding Initiator Wandelen organiseert de Vlaamse Trainersschool i.s.m. Wandelsport Vlaanderen vzw ook opleidingen Start 2 Coach, een laagdrempelige én praktijkger ...

Wat?

Naast de intensieve opleiding Initiator Wandelen organiseert de Vlaamse Trainersschool i.s.m. Wandelsport Vlaanderen vzw ook opleidingen Start 2 Coach, een laagdrempelige én praktijkgerichte basismodule. Je leert er de basisprincipes rond verantwoordelijk training geven. Deze basisprincipes worden verzameld in een duidelijk model en leer je toepassen in de praktijk.

Voor wie?

Iedereen die interesse heeft in de wandelsport en basisprincipes rond verantwoord training geven wil leren. 

De opleiding?

De module Start 2 Coach uit 3 opleidingsmomenten en omvat 15 lesuren, waarbij de focus wordt gelegd op didactiek, verkeersreglementering, basiskennis EHBO en blessurepreventie.

De module wordt afgerond met een schriftelijk examen. Momenteel staan er 2 opleidingen gepland in Brugge en in Herentals.

De opleiding vindt plaats in Brugge op de volgende dagen:

zaterdag 11 februari 2023 van 10.00 tot 16.00 uur
zaterdag 18 februari 2023 van 09.00 tot 16.00 uur
zaterdag 25 februari 2023 van 09.00 tot 16.00 uur
Het schriftelijk examen vindt plaats op zaterdag 25 februari 2023 van 14.00 tot 16.00 uur

De opleiding vindt plaats in Herentals op de volgende dagen:

zaterdag 15 april 2023 van 10.00 tot 16.00 uur
zaterdag 22 april 2023 van 09.00 tot 16.00 uur
zaterdag 29 april 2023 van 09.00 tot 16.00 uur
Het schriftelijk examen vindt plaats op zaterdag 6 mei 2023 van 10.00 tot 12.00 uur

Inschrijven?

De kostprijs van de opleiding Start 2 Coach bedraagt 55 euro inclusief het lessenmateriaal dat digitaal ter beschikking staat.
Exclusief optioneel afgedrukte cursus.

Inschrijven kan via https://www.sport.vlaanderen/VTS-opleiding?opleidingId=1591&activiteitId=115659 (Brugge) en https://www.sport.vlaanderen/VTS-opleiding?opleidingId=1591&activiteitId=115657 (Herentals)

Door het succesvol voltooien van deze opleiding zal u vrijgesteld worden voor deze module indien u zich verder wil verdiepen en de opleiding Initiator Wandelen in de toekomst wilt volgen.

Meer info?
Voor meer info over de inhoud van de cursus, kan je terecht bij Wandelsport Vlaanderen vzw via sport@wandelsport.be of telefonisch via  050/40.51.47 of per e-mail aan sam.muylaert@wandelsport.be

Lees meer

Lees minder

OsmAnd-opleiding voorjaar 2023

OsmAnd is de afkorting van OpenStreetMap Automotive Navigation Data en is een app waarmee je kan navigeren. De app kan gebruikt worden ter vervanging van een GPS. Er zijn verschillende versies be ...

OsmAnd is de afkorting van OpenStreetMap Automotive Navigation Data en is een app waarmee je kan navigeren. De app kan gebruikt worden ter vervanging van een GPS. Er zijn verschillende versies beschikbaar, gratis en betalend – alle zonder reclame. Voor de opleiding is de gratis versie voldoende. Kan je er niet genoeg van krijgen dan is de betalende versie zeker een aanrader. 

 

In deze opleiding wordt enkel de versie voor Android gebruikers uitgelegd (dus geen iPhone).

Aan de hand van deze app kan je o.a. gedetailleerde topokaarten downloaden en navigeren naar je bestemming met je smartphone. Je vindt voortaan overal je weg. De mooiste wegeltjes, bestaande wandelingen, GR-routes, de wandelknooppunten,... je ziet alles op je scherm. Via de navigatiefunctie kom je als voetganger, fietser, … gemakkelijk op je bestemming. Een track (wandeling, fietstocht, ….) importeren en wandelen, fietsen,… OsmAnd begeleidt je langs de juiste weg. Deze daarna delen met gelijkgezinden kan in real-time.

De sporttechnische cel is enthousiast over deze app en organiseert hiervoor een online opleiding verdeeld over 3 avonden: 14, 21 en 28 maart telkens van 19 tot 21u om je wegwijs te maken in deze app, want er valt heel wat over te leren. Elk lesmoment wordt er nieuwe lesinhoud aan toegevoegd.

Opgelet! Voor het volgen van deze opleiding moet je GSM aan een aantal voorwaarden voldoen:

- Android toestel (Samsung, Nokia, OnePlus, Huawei, ...) GEEN iPhone;
- Minimum 2 GB vrije ruimte op het geheugen van je GSM voor installatie van de app en kaart;
- In het bezit van een PC of laptop voorzien van minstens de mogelijkheid tot communicatie (koptelefoon met speakerfunctie of geïntegreerd systeem) en soms handig maar niet verplicht een camera voor tijdens de online opleiding. Kwestie van de opleiding online goed te kunnen volgen;
De PC of laptop kan je dan ook gebruiken om bestanden te verplaatsen op je smartphone.

Ernaast is een basiskennis van de PC een vereiste. 

Inschrijven?
Inschrijven voor de opleiding kan door te klikken op de link https://forms.gle/VMZu6LTBuqhG4PAFA

Kostprijs?
10 euro (Leden van Wandelsport Vlaanderen) 
15 euro (Niet-leden van Wandelsport Vlaanderen)

Meer info?
Voor meer info over de inhoud van de cursus, kan je terecht bij Wandelsport Vlaanderen vzw via sport@wandelsport.be of telefonisch via 050/40.51.47 bij Sam Muylaert, e-mail sam.muylaert@wandelsport.be

Lees meer

Lees minder