REGIONALE WANDELDAGEN

De regionale wandeldagen staan garant voor een ganse dag wandelen en beleving. Vanuit karaktervolle gaststeden wordt een brede waaier aan wandelmogelijkheden aangeboden. Een uniek wandel- & familie evenement waarbij je telkens de mooiste en groenrijkste plekjes van onze Vlaamse provincies doorkruist. Kleine en grote avonturiers kunnen zich telkens uitleven op de kortere wandellussen. Voor gezinnen met kinderen -12 jaar wordt de regionale wandeldag een ware ontdekking aan de hand van een KIDSwandeling. Een niet te missen wandelevenement , voor elk wat wils. Ook als niet-geoefende wandelaar of fervente sporter bent u er van harte welkom. 

 

Western Front Trail - een epische Trailwalk

Bijleren over de Groote Oorlog terwijl je jezelf uitdaagt op een trailwalk? Met de Western Front Trail kan het! Dat is een langeafstandsroute in de Westhoek die je langs de voornaamste herdenkingssites uit de Eerste Wereldoorlog brengt. Dit jaar vindt de tweede editie plaats op zaterdag 17 september.  

Kies jouw epische Western Front Trail

Dit jaar kan je kiezen uit maar liefst vier omlopen. De trailwalks van 10, 38 en 65 kilometer zijn volledig nieuw. De ultieme uitdaging van 85 kilometer kreeg een upgrade ten opzichte van vorig jaar. Zo ligt het startpunt nu in Westfront Nieuwpoort. Via de frontzate bereik je gauw de IJzertoren in Diksmuide, waarna een veerpont over de IJzer de prelude vormt van een nieuw stuk op de Blankaartwandelroute. Voor de routes van 38 en 65 km vertrek je in Ieper, aan de imposante Menenpoort. Verwacht je aan een pittige en vooral groenrijke 65 km. Hoogtepunten onderweg vormen het provinciaal domein De Palingbeek, een stukje ongerept Heuvelland en de beruchte Plugstreets. Eenmaal Vredesstad Mesen voorbij vat je de terugweg aan via de beklijvende sites van Hill 60 , Hill 62 en de Hooghe Crater Bellewaerde Ridge. De lus van 10 km loopt door Zonnebeke met een unieke passage lansgheen het Tyne Cot Cemetery. 

Alle routes eindigen ook in Zonnebeke, een dorp met een belangrijke rol in de Vlaamse oorlogsgeschiedenis. Je vindt er heel wat sporen van de bekende Slag om Passchendaele. Het gaat van begraafplaatsen en monumenten tot kleiner erfgoed als bunkers en gedenktekens. Je ontdekt het beslist tijdens je Western Front Traiil. Het eindpunt is telkens het Memorial Museum Passchendaele 1917.   

INSCHRIJVEN kan via www.westernfronttrail.be

 

Bloesemwalk

To Walk Again, Wandelclub Aviat Sint-Truiden en Wandelsport Vlaanderen vzw slaan de handen in elkaar voor de Bloesemwalk op paasmaandag 18 april 2022. De BLOESEMWALK is een uniek wandelevent tijdens de bloesemperiode in de Haspengouwse fruitstreek.

To Walk Again versus Wandelsport Vlaanderen vzw

Marc Herremans, een van de bekendste Belgische triatleten is het boegbeeld van To Walk Again. Een van zijn doelstellingen is het welzijn versterken van mensen met een fysieke beperking door het aanbieden van laagdrempelige activiteiten. Met de Bloesemwalk wil To Walk Again vol inzetten op wandelactiviteiten ten voordele van hun organisatie. Samen wandelen voor TO WALK AGAIN? Logisch toch! Tenslotte, betekent To Walk Again letterlijk ‘ terug kunnen stappen’.

Als het over wandelen gaat ben je bij Wandelsport Vlaanderen vzw aan het goede adres. Geen enkel andere sport is zo toegankelijk voor iedereen als wandelen. Samen met To Walk Again breien we graag mee aan het verhaal van de Bloesemwalk. Als sportfederatie willen we in het bijzonder inzetten op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Integratie en sportaanbod voor iedereen maakt hiervan deel uit. Ons steentje bijdragen om mensen als u of onszelf een beetje hoop te geven dat ze dank zei de revalidatie en de inzet van To Walk Again ooit ‘terug kunnen stappen’ is de boodschap.

Inschrijven voor de BLOESEMWALK kan via www.bloesemwalk.be    Leden van Wandelsport Vlaanderen vzw genieten daarenboven een deelnamekorting, gebruik hiervoor de code WSVLBLOESEM2022