WANDELVAKANTIES

Bekijk hier ons aanbod van wandelvakanties.
Alle vakanties kaderen in het project van WalkOn en in samenwerking met MARETOURS  

! Erratum

De zetduivel heeft zich geroerd op blz. 42 in Walking Magazine 10 (november 2017) en op blz. 16 in Walking in Belgium 2018! Het juiste ledenvoordeel bij Mare Tours is: 4% korting bij Mare Tours op niet-Wandelsport Vlaanderen reizen en € 30 korting (en NIET 30% korting) op Wandelsport Vlaanderen reizen.

La Dolce Vita langs de kust van West-Sicilië (21/05 tem 28/05/2018)

De zinneprikkelende schoonheid van West-Sicilië kenmerkt zich met rustige landwegen door het grillige en onbedorven heuvelland. Een smeltkroes van culturen waar invloeden van Afrika, Grieken, Noormannen, het Midden Oosten, en natuurlijk de Romeinen, Fransen en Spanjaarden terug te vinden zijn. Niet alleen in de cultuur en architectuur, maar ook, of misschien wel juist in de Siciliaanse keuken. Tijdens het verblijf neem je deel aan de 4° IVV-EVV Europiade van 23 tem 27 mei in Castelvetrano/Selinunte è Mazara del Vallo (Trapino).  Tijdens uw verblijf logeer je in Zahira Resort & Village te Campobello di Mazara. 

Slovenië (23/06 tem 30/06/2018)

Dober dan. Welkom in één van de groenste Europese landen: het gastvrije Slovenië. Het intens groene land biedt een enorme veelzijdigheid. Met zijn hoge bergtoppen, snelstromende rivieren, twee van Europa's mooiste bergmeren (Bled en Bohinj) en spectaculaire grotten is het een paradijsje voor mensen die houden van een actieve wandelvakantie.  Tijdens deze 8-daagse wandelvakantie verblijven we  in Hotel Cerkno Resort ***

4-daagse MESA - wandelarrangement (25 tem 29 of 30/06/2018)

Tussen 25 en 29 juni verkennen meer dan 10.000 wandelaars van alle leeftijden, burgers en militairen, samen de mooiste wandelpaden van de Ardennen tijdens de Europese Mars van de Herinnering en de Vriendschap - kortweg de MESA.

Dit sportieve en gezellige evenement wordt jaarlijks door de Belgische Defensie en haar partnersteden georganiseerd in de provincie Luxemburg. Het MESA-wandelevenement is een gelegenheid om even stil te staan bij de tweede wereldoorlog. Want nog niet zo heel lang geleden hebben de steden en dorpen in deze streek een zware tol betaald. Hun inwoners hebben zich, net zoals alle strijders, dikwijls als helden gedragen. Met die idee in het achterhoofd bieden we je een MESA-wandelarrangement aan. 

Sankt-Moritz (24/06 tem 01/07/2018) - VOLZET !!!

De majestueuze bergen van Engadin, gelegen tegen de Italiaanse grens, blijven keer op keer verrassen. Eeuwenoude gletsjers, indrukwekkende toppen, spectaculaire bergpassen, koele bergmeren, rijke fauna en flora en zachte zomertemperaturen. Wandelen, sporten, relaxen, luieren en kuieren, het kan er allemaal! 

Ingesloten tussen de meren en de bergen van Engadin verblijf je in Hotel Stahlbad in het mondaine Sankt-Moritz. Naast een uitstekende keuken beschikt het hotel over een overdekt zwembad, sauna en hamman.  Met meer dan 580 km bewegwijzerde wandelpaden, geniet je van uren wandelplezier!

WalkOn Zomervibes 2018 ( 30/06 tem 01/09/2018)

Geïnspireerd door “ Hello Happiness”, de slogan van Vayamundo vzw, presenteert Wandelsport Vlaanderen vzw tussen 30 juni tem 1 september 2018 vanuit het vakantiecentrum Vayamundo Houffalize de WalkOn Zomervibes.  Onbezorgd genieten van een fijne wandelvakantie en bovenal meewerken aan een betere wereld is de boodschap die we samen willen uitdragen. Gedurende de hele zomerperiode wordt aan de gasten van het vakantiecentrum Vayamundo Houffalize van zondag t/m vrijdag een leuke WalkOn-wandelactiviteit aangeboden.

Volop ontspannen in vakantiemodus snuif je onder begeleiding van Wandelsport Vlaanderen vzw de vibes van de natuur op. De WalkOn Zomervibes omvatten twee dag- en drie halvedagenwandelingen. Op zondag leer je de knepen van de wandel-gps en van geocachen. Maandag start je gemoedelijk met een idyllische wandeling langs Sommerain en Taverneux, twee piepkleine karaktervolle dorpjes. Dinsdag en donderdag span je je kuitspieren voor een onvervalste Ardennen-etappe. Woensdag is er een leuke wandeluitstap op kindermaat met uiteraard een extraatje voor alle meestappende jongeren. De wandelweek beëindig je op vrijdag met heel wat lekkers tijdens de WalkOn Tour of Happiness.

Kappl (15/07 - 22/07/2018) VOLZET !!!

Beleef een prachtige wandelvakantie in de bergen van het Paznauntal, in het zuidwesten van Tirol. Hetzij sportief, uitdagend of veeleer gemakkelijk vakantiegangers vinden in Kappl  een grote keuze aan fantastische wandelwegen. Wandelvrienden, die ook graag lekker eten, zijn bij Geniesser Hotel Sunshine op het juiste adres. Een bezoek in de Tiroolse almhutten in de bergen rondom Kappl is altijd een belevenis. Berguitzicht en Tiroolse keuken zijn de mooiste beloning voor de moeite van de beklimming.

Zinal (28/08 tem 05/09/2018) VOLZET !!!

Geniet samen met Wandelsport Vlaanderen vzw van een prachtige wandelvakantie in het gezellige dorpje Zinal. Helemaal achteraan in de Val d'Anniviers en omringd door een indrukwekkend berglandschap van vierduizenders, ligt het moderne Intersoc Hotel Les Diablons.  Vanop het zonneterras  heb je een adembenemend zicht op de omringende bergen. 250 km aan wandelpaden wachten daar op jou. Eens de veters van je wandelschoenen geknoopt, zal ook jij ervaren waarom Zinal en omgeving elk jaar opnieuw het hart van menig wandeltoerist weet te veroveren. Samen met een Intersoc-wandelgids kom je langs de uitgestippelde wandelpaden bij berghutten of dalen. Of ontdek je het charmante bloemendorp Grimentz, de prachtige Lac de Moiry en het gletsjerpaleis van Zermatt met zijn Matterhorn. 

Ol Fosse d'Outh wandelclassics - Vayamundo Houffalize (24/08 tem 26/08/2018)

Vayamundo ... ga en ontdek de wereld. Vakantiegevoel in eigen land kan zo zalig zijn. Houffalize en het natuurpark van de twee Ourthes hebben het allemaal. Volgens velen is het zelfs één van de mooiste regio’s van de Ardennen. Verscholen tussen het groen in een bocht van Ol Fosse d’Outh – letterlijk de kloof van de Ourthe - tref je een ideale vakantieplek om te onthaasten. Genoeg redenen om mee te stappen tijdens de tweedaagse Ol Fosse d'Outh wandelclassics, een organisatie in samenwerking met Wandelsport Vlaanderen vzw.  Tijdens het wandelweekend verblijf je in recent vernieuwde Vayamundo Houffalize 

 

 

 

Franse Pyreneeën ( 17/09 tem 24/09/2018)

Gastronomie, natuur en cultuur in de Katharen

In het Katharenland, tussen Carcassonne en Perpignan, ontdekken wij de Franse Pyreneeën en de talrijke beschermde kastelen die hun stempel drukken op het prachtige landschap. Niet te missen zijn de Middeleeuwse stad Carcassonne en Narbonne, de belangrijkste stad van de Visigoten.  Onze Vlaamse gids in ondersteuning van Wandelsport Vlaanderen begeleiders en de plaatselijke bureau des guides nemen je mee langs de verborgen schatten van het Katharenland.  Het mysterie van Rennes-le-Château , de abdij van Fontfroide, de oude stad en kasteel van Foix of een bezoek aan de wijnkelders van de Blanquette de Limoux vormen de troeven van deze unieke wandelvakantie. We verblijven in het vakantiedomein Vayamundo l'Espinet-Quillan, Je voelt er zich meteen als God in Frankrijk. 

Kos - het eiland van Hippocrates (7/10 - 14/10/2018)

Onder begeleiding van een Nederlandstalige en lokale gids ontdekken we het eiland van Hippocrates. Tijdens deze 8-daagse wandelvakantie sporen we de veelvuldigheid van het eiland Kos op. De perfecte bestemming voor ieder die wil kennis maken met het historisch erfgoed, authentieke plaatsjes, het ruige berglandschap en daarbij verrast wil worden door de enorme variatie aan natuurlandschapen en de gastvrijheid van de lokale bevolking. We verblijven in Hotel Kipriotis Panorama & Suites *****  te Kos 

Cappadocië (21.10 tem 28.10.2018)

Cappadocië lijkt wel een sprookjesland dat tot iedere verbeelding spreekt. De bergachtige streek in Centraal-Turkije staat bekend om haar wonderbaarlijk landschap dat zich over miljoenen jaren ontwikkeld heeft. Je treft er sporen aan van duizenden jaren oude bewoning, die zich vertalen in fascinerende grotwoningen, verborgen kerken en ondergrondse dorpen.
Tijdens deze vakantie op basis van half pension verblijf je drie nachten in IC AIRPORT HOTEL ANTALYA en vier nachten in HOTEL AVRASYA CAPPADOCIË 

© foto Maarten Dirkse (Visualhunt)