Wandelen is de meest natuurlijke sport die er is. De techniek is niet moeilijk, je kan het overal en altijd doen,... maar toch. Onvoorbereid een wandeltocht aanpakken, hoe kort of lang ook, is niet het beste wat je kan doen. Er worden verschillende spiergroepen aangesproken tijdens het wandelen, je moet aan verschillende tempo's leren wandelen. We geven je graag enkele wandel-en trainingstips mee. Wil je je graag voorbereiden op een kleine of grote afstand? Vraag één van onze vele trainingsschema's aan. 

TRAININGSSCHEMA'S

Wandelsport Vlaanderen vzw heeft enkele trainingsschema's uitgewerkt die je kan gebruiken als voorbereiding op je wandeltochten. Ben je een beginnende wandelaar die zijn eerste stappen zet in de wandelsport of ben je al een fervent wandelaar die stilletjes aan de uitdaging van de echte lange afstanden opzoekt... voor elk is er wat wils. 

WANDELTIPS

Ben je van plan om vaak te gaan wandelen, dan is een passende wandelschoen, wandelsok en comfortabele wandelkledij geen overbodige luxe. Maar waar moet je op letten in de winkel of bij het aankopen van wandelschoenen- en sokken? Wij geven je graag enkele tips mee wat je precies nodig hebt.