Wandelschoenen

Goede wandelschoenen ga je best in een daarvoor gespecialiseerde winkel kopen. Een voet- en stapanalyse zijn geen overbodige luxe om te bepalen welke de beste wandelschoen is voor jou. Als je schoenen ...

Goede wandelschoenen ga je best in een daarvoor gespecialiseerde winkel kopen. Een voet- en stapanalyse zijn geen overbodige luxe om te bepalen welke de beste wandelschoen is voor jou. Als je schoenen gaat passen, houd dan hiermee rekening: 

 • Ga in de namiddag passen, je voeten zijn dan immers wat meer uitgezet
 • Pas meerdere types van schoenen totdat je de beste vindt. 
 • Pas je wandelschoen met wandelsokken aan
 • Laat je niet louter door de prijs leiden, de schoen moet vooral goed passen
 • Als je nieuwe schoenen hebt, wandel je ze best eerst een halfuurtje in alvorens je er lange afstanden mee gaat wandelen. 

Onze partner BERGHEN SHOES biedt een ruim assortiment van comfortabele wandelschoenen aan, welke geschikt zijn voor zowel wandelingen als trekking. De modellen worden vervaardigd door Italiaanse en Portugese specialisten. De schoenen tonen robuustheid en kwaliteit door het gebruik van stevige materialen. Daarnaast hebben de Berghen wandelschoenen een membraam waardoor ze zo goed als waterdicht zijn maar tegelijkertijd ook kunnen ademen.

Lees meer

Lees minder

Wandelkousen

Een gewone sportsok is niet hetzelfde als een wandelsok. Verschillende firma's hebben zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van technisch aangepast wandelkousen. Deze zijn soms iets duurder maar ...

Een gewone sportsok is niet hetzelfde als een wandelsok. Verschillende firma's hebben zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van technisch aangepast wandelkousen. Deze zijn soms iets duurder maar zeker bij lange afstanden kunnen ze je een hoop letsels, zoals blaren, helpen voorkomen. We sommen enkele belangrijke kwaliteiten van wandelsokken op:

 • Verminderen de wrijving tussen je voeten en kousen
 • Hebben een schokabsorberende werking om je voeten te beschermen tegen stoten, snijwonden en schuurplekken
 • Beschermen je wandelschoenen tegen de schadelijke stoffen die onze voeten afscheiden, zoals vocht en huidschilfers. 
 • Helpen je voeten droog te houden door de transpiratie van je voeten voldoende af te voeren. 
 • Deze eigenschappen zorgen ervoor dat je minder blaarvorming hebt, dat je enkels beschermd worden en voorkomen slijtage van je schoenen. 

Op onze wandelwebwinkel tref je een assortiment wandelkousen bestaande uit de topmerken BRBL & FALKE. Deze wandelkousen hebben een perfecte pasvorm, bieden de nodige stabiliteit en bezorgen je uren lang wandelplezier. Daarnaast zijn verschillende kleuren en designs voorradig.

Lees meer

Lees minder

Wandelkledij

Bij het kopen van een wandelbroek of shirt ga je best naar een sportwinkel of outdoorwinkel. Vraag gerust naar wat begeleiding van het winkelpersoneel. Zij kunnen je het beste advies geven. Bij de keu ...

Bij het kopen van een wandelbroek of shirt ga je best naar een sportwinkel of outdoorwinkel. Vraag gerust naar wat begeleiding van het winkelpersoneel. Zij kunnen je het beste advies geven. Bij de keuze voor korte wandelbroeken moet je steeds rekening houden met het parcours dat je gaat wandelen. Dichtbeboste gebieden met struiken bijvoorbeeld kunnen voor heel wat schaafwonden en dergelijke zorgen. Je kledij moet volgende eigenschappen hebben: 

 • Laat voldoende bewegingsruimte toe
 • is licht 
 • is praktisch winddicht 
 • is ademend: laat de afvoer van transpiratie toe 
 • in de zomer: draag je best een hoofddeksel (pet) en in de winter best een muts

Onze partner REGATTA GREAT OUTDOORS staat bekend als een toonaangevend outdoor kledijmerk in Europa. Voortaan zijn de Outdoorjackets.be verkoopwagens aan te treffen op menig wandelorganisatie in Vlaanderen in het weekend, maar evenzeer tijdens de week.  Op onze wandelwebwinkel vind je een beperkte collectie aan Regatta outdoor- en regenkledij. Kwalitatieve fleeces , T-shirts en softshells tegen scherpe prijs. 

Lees meer

Lees minder

Gezond Eten

Gezond eten is een belangrijke voorwaarde voor een goede gezondheid. Een gezonde voeding levert alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Met verstandig kiezen krijgt je lichaam alles binnen wa ...

Gezond eten is een belangrijke voorwaarde voor een goede gezondheid. Een gezonde voeding levert alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Met verstandig kiezen krijgt je lichaam alles binnen wat het nodig heeft. Kies bijvoorbeeld voor veel groenten en fruit, brood, aardappelen en regelmatig vis. Ook is het belangrijk dat je de juiste vetten kiest. Gezond eten geeft je energie voor een actief leven en helpt je lichaam gezond te houden.

Maar gezond eten is tegenwoordig niet altijd vanzelfsprekend. Door tijdsgebrek grijpen we snel naar kant- en klaarmaaltijden en snacks. Veel mensen eten daardoor te weinig groenten, fruit en producten met goede, onverzadigde vetten. Kant- en klaarmaaltijden zijn vaak te vet en bevatten te veel zout en suiker. En dat heeft gevolgen voor de fitheid van het lichaam. Wie gezond eet, voelt zich fit en gezond. Dat zie je en dat voel je!

Lees meer

Lees minder