Brakel

Vlaanderen Wandelt 2018 te Brakel; het hart van de Vlaamse Ardennen.

Probeer maar eens iets zinnigs over Brakel te zeggen, zonder adjectieven  als ‘schilderachtig’ en ‘pittoresk’. Onbegonnen werk. De golvende landschappen, waarin kleurrijke velden en bossen haast magisch met elkaar afgewisseld worden, zijn doorspekt met kleine en nog kleinere dorpskernen waar het leven van weleer zich niet laat verstoren.

Brakel is één van die alsmaar zeldzamere gemeenten waar je moet zijn om uit te blazen, om op adem te komen, maar evengoed om je ademhaling te testen.

De acht deelgemeenten zijn eigenlijk allemaal aanraders, allemaal dorpjes met een eigen charme en een eigen verhaal. Allemaal hebben ze prachtige landerijen, zoals je ze elders nog zelden vindt, heuvels, weiden en akkers met een verscheidenheid in fauna en flora die even gevarieerd en zeldzaam is als de sterk wisselende bodems die je alleen in deze streek aantreft.

Je treft er kleine en grote bospartijen aan. Weiden, akkers en beekoevers zijn vaak afgezoomd met bomen. De natuur is hier nog de baas.  Mede daardoor is de grootste troef van Brakel misschien wel de rust. Niet van het soort rust dat roest verwekt. Want Brakel leeft.

Dit in het hart van de Vlaamse Ardennen: “vijftig tinten groen”.

Startplaats: Basisschool Sint-Augustinus - Driehoekstraat 42 - 9660 Brakel

Info: Jurgen De Mets - 055/43.17.50 - 0475/98.25.87 - jurgen.demets@brakel.be -  www.brakelwandelt2018.be - infobrochure

Blader mee in de infobrochure:

Brasschaat

Vlaanderen wandelt te Brasschaat: verborgen parel niet zover van 't Stad

Niet zover van de stad Antwerpen, en toch in de Kempen, vind je Brasschaat. In de talrijke groendomeinen is het heerlijk vertoeven voor jong en oud. Kom wandelen in een park vol leven met speelse fonteinen, unieke bomen, lieflijke dieren en prachtige lanen.

Of wat denk je van een rustige wandeling in een van de oudste bossen van Antwerpen? Het Peerdsbos is ook toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. In domein De Mick breng je een bezoek aan de kinderboerderij en ontdek je het Sprookjespad.

Op zoek naar een stoer parcours? In een noordelijke uithoek van Brasschaat vind je de verborgen parel! Hier treed je in de voetsporen van militairen en het vliegwezen en wandel je in een uniek heidelandschap met heel wat militair erfgoed. Breng een bezoek aan het Gunfire Museum of geniet van een panoramisch uitzicht over het vliegveld.

Startplaats: Peerdsbos / de Leerexpert - Bredabaan 89 (ingang via Plataandreef) - 2930 Brasschaat

Info : Marc De Wit - 0468/51.37.35  - marcdewit@telenet.be 

Meer info : www.vlaanderenwandelt.be/brasschaat   - infobrochure

Blader even mee in de infobrochure: