IK WANDEL VEILIG! EN JIJ?

Wandelsport Vlaanderen vzw en 'Verengingen voor verkeersveiligheid' slaan samen de handen in elkaar en willen met de campagne 'Ik wandel veilig' alle wandelaars en wandelclubs bewuster maken van de gevaren op de weg en een aantal tips meegeveven om die gevaren zo goed mogelijk uit te sluiten. De campagne 'Ik wandel veilig' omvat 3 belangrijke deelthema's: IK VAL OP, IK LET OP en IK STAP WAAR HET MOET. Door leuke acties willen we verder deze campagne onder de aandacht brengen. Hier lees je alvast allerlei informatie en tips hoe we samen naar een veiligere wandelsport kunnen streven.  

IK VAL OP

Opvallen in het verkeer is de boodschap! Kleurrijke, fluorescerende en reflecterende kledij zijn een must voor elke wandelaar. Wil je weten waarom?
 

IK LET OP

Wandelaars en fietsers zijn zwakke weggebruikers. In vele gevallen heb je voorrang bijv. bij het oversteken via een zebrapad, maar wees steeds zelf aandachtig in het verkeer. 
 

IK STAP WAAR HET MOET

Waar moet je nu als wandelaar stappen op de weg, links of rechts? Het blijft voor velen een discussiepunt. In het thema 'Ik stap waar het moet' gaan we hierop in.

VERKEERSVEILIGHEID BINNEN DE WANDELCLUB

Wandelsport Vlaanderen hecht veel belang aan verkeersveiligheid, we streven er dan ook naar om van verkeersveiligheid een structureel onderdeel te maken binnen de werking van onze wandelclubs