WalkOn-wandelcriterium 2019

WalkOn, stappen voor gelukkige mensen in een betere wereld is het engagement dat we met zijn allen aangaan. De komende jaren wordt bovenal ingezet op natuur- en milieuzorg, active ageing, integratie van andersvaliden en jonge gezinnen , solidariteit onder elkaar. 

Een groene, milieubewuste en gezondere wereld staat centraal tijdens het WalkOn-wandelcriterium 2019. Daarom lanceren we
samen met ‘Mooimakers’ een nieuwe campagne in de strijd tegen zwerfvuil. Ons straatbeeld ziet er helaas niet altijd even netjes uit. We willen samen met alle Wandelsport Vlaanderen vzw leden, Vayamundo en Mooimakers, Vlaanderen mooier en properder maken. Tijdens
het WalkOn wandelcriterium wordt hierbij ingezet op materiaal, handhaving, opruiming en natuurlijk ook bewustwording.

SELFIEWEDSTRIJD

Engageer je om samen met Mooimakers, Vayamundo & Wandelsport Vlaanderen vzw de strijd aan te gaan tegen zwerfvuil en sluikstorten! Neem op de WalkOn-wandelingen je  ludieke ZWERFVUIL-SELFIE en post hem op de WALKON facebookpagina.  Maandelijks wordt de leukste Zwerfvuil-selfie beloond met een extra prijsje.


 

Mooimakers

Een groene, milieubewuste en gezondere wereld staat centraal tijdens het WalkOn-wandelcriterium 2019. Vayamundo en Wandelsport Vlaanderen vzw vonden hiervoor een enthousiaste partner in Mooimakers voo ...

Een groene, milieubewuste en gezondere wereld staat centraal tijdens het WalkOn-wandelcriterium 2019. Vayamundo en Wandelsport Vlaanderen vzw vonden hiervoor een enthousiaste partner in Mooimakers voor de lancering van een nieuwe campagne in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort. 

En Mooimakers is een absolute expert in deze materie. Vlaanderen Mooi is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van OVAM, Fost Plus en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Vlaanderen Mooi voert haar beleid uit onder de naam Mooimakers. Een papiertje hier, een blikje daar, een peukje ginder ... het straatbeeld ziet er niet altijd even netjes uit. Samen met alle leden van Wandelsport Vlaanderen vzw wil de federatie en haar partners Vlaanderen mooier en properder maken. Tijdens het WalkOn-wandelcriterium 2019 wordt hierbij ingezet op materiaal, handhaving, opruiming en natuurlijk ook bewustwording. 

Het Mooimakers activiatieteam zal tijdens de Regionale Wandeldagen en Vlaanderen Wandelt prominent aanwezig zijn met hun Mooimakers bakfiets om opruimmateriaal uit te delen en afval in te zamelen.  Tevens zullen de Mooimakers animatoren " klokhuis - sigaret en blik " de deelnemers op een ludieke manier bewust laten worden omtrent de problematiek zwerfvuil en sluikstorten. 

Het animatieteam wordt waar mogelijk bijgestaan door Mr. Proper - Philip Verelst en zijn inmiddels befaamde bolderkar. Het ganse jaar lang roepen we alle wandelaars op om samen met Philip op stap te gaan en het zwerfvuil in hun gemeente op te ruimen. 

Alle wandelclubs aangesloten bij Wandelsport Vlaanderen vzw worden opgeroepen een eigen Mooimakers Mr. Proper actie op te zetten. Nabij onze federatie kunnen de wandelclubs een "toolkit" (bestaande uit grijptangen*, handschoenen, bermborden en vuilniszakken) aanvragen.   * materiaal in bruikleen.  

Ga samen met Mooimakers, Vayamundo en Wandelsport Vlaanderen vzw de strijd aan tegen zwerfvuil en sluikstorten!  

WalkOn, stappen voor gelukkige mensen in een betere wereld. 

 

 

Lees meer

Lees minder

Hoe werkt het - reglement

Het WalkOn wandelcriterium 2019 omvat 33 kwaliteitsvolle Wandelsport Vlaanderen organisaties.  De participerende wandelverenigingen staan € 0,10/deelnemer af voor het WalkOn platform, waarbij we gezamenlijk de aanbouw van een heus WalkOn wandelbos voorzien. 

Je kan zelf je steentje bijdragen, door enerzijds deel te nemen aan het WalkOn wandelcriterium. Anderzijds kan je op de wandelorganisaties het peter- en/of meterschap aangaan om je eigen WalkOn boompje te doneren. 

Door je deelname aan het WalkOn wandelcriterium maak je kans op een aantal waardevolle prijzen, met als hoofdprijs een weekverblijf in het Vayamundo vakantiedomein l'Espinet te Quillan.  Je herkent alle WalkOn-wandelingen in de wandelkalender of online via www.walkinginbelgium.be aan het icoontje        

Alle voorwaarden en het volledige WalkOn reglement tref je HIER

Agenda WalkOn-wandelcriterium 2019

Tussen 3 februari en 28 december 2019 kan je zelf je steentje bijdragen aan WalkOn.  Het wandelcriterium bundelt opnieuw een 30-tal topwandelingen verspreid over gans Vlaanderen. Een groene, milieubewuste en gezondere wereld staat centraal tijdens het WalkOn-wandelcriterium 2019.  Met Mooimakers vonden we een enthousiaste partner voor de lancering van een nieuwe campagne in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten. 

De participerende wandelclubs staan € 0,10/deelnemer af voor het WalkOn platform, waarbij we gezamenlijk de aanbouw van een heus WalkOn-wandelbos voorzien.  Als deelnemer aan het WalkOn-wandelcriterium kan je peter/meter worden van je eigen WalkOn-boompje. 

Stap mee tijdens WalkOn

WalkOn Wandelclassics 2019

Onbezorgd genieten, wandelen en beleven voor jong en minder jong op de WalkOn Wandelclassics te Houffalize.

Wandel van vrijdag 29 augustus tot en met  zondag 1 september 2019 mee in hartje Ardennen. Twee dagen lang volop wandel- en belevingsplezier met telkens andere wandelomlopen.  Op zaterdag stappen we richting Bernistap , zondag staat de omgeving van de bekende Brouwerij d'Achouffe centraal. Zaterdagavond is er muzikale ambiance met een blarenbal. Zondag kadert tevens in de Plus-Wandeldag. 

BOEK NU je wandelweekend met deelname aan de WalkOn Wandelclassics 2019