Wandelen in het hartje van de Ardennen: Houffalize

Adembenemende landschappen en pittoreske dorpjes, de ideale ingrediënten om enkele dagen te wandelen. HOUFFALIZE, gelegen in het hart van de echte Ardennen, dicht bij de grens met het Groot-Hertogdom-Luxemburg, heeft het allemaal. Verscholen tussen het groen in een bocht van Ol Fosse d’Outh - letterlijk de kloof van de Ourthe - tref je het ideale plekje om enkele dagen volledig te onthaasten en je wandeling te starten. In het vakantiepark van VAYAMUNDO HOUFFALIZE vind je de ultieme rust in de vernieuwde kamers.

Aan de hand van de WalkOn-arrangementen tippen we je een aantal verborgen parels.

Een wandelweekend met Slowaakse toets

De WalkOn wandelarrangement staan garant voor het onbezorgd genieten, wandelen en beleving in het hartje van de Ardennen. Van 24 t.e.m. 27 maart slaan Vayamundo, Sojka Resort en Wandelsport Vlaanderen vzw de handen in elkaar om jullie te verwennen met een origineel WalkOn Spring arrangement.

Op zaterdag en zondag staan enkele begeleide wandelingen van een 8 à 10-tal kilometer op til waarbij je telkens wandelt langs de schilderachtige vallei van de twee Ourthes, glooiende landschappen en beboste hellingen. Onderweg ontdek je de sfeer van de typische karaktervolle Ardense dorpjes die "Pays de Houffalize" rijk is en zorgt Sojka Resort voor een opkikkertje. 

Een wandelweekend in het teken van Lupulus

Van 17 t.e.m. 20 juni nodigen we occasionïele en fervente wandelaars uit voor het WalkOn Summer arrangement.  Op zaterdag staat de Lupulus Walk garant voor 8, 15, 25 of 42 km wandelplezier. Ook nu wandel je langs een schilderachtig beekdal, een groen glooiend landschap of een bosrijke helling in de richting uit van typische Ardense dorpjes.  Op zondag 18 juni kan je deelnemen aan de WalkOn tocht met keuze uit 6-10-15-20 & 25km. Het betreft een klassieke wandelorganisatie, waarbij je je inschrijft de dag zelf.  Verschillende omlopen t.o.v. de Lupulus Walk op zaterdag. 

Een midweek volop veerkracht

In het kader van de week van de veerkracht organiseren we van 8 tem 12 oktober na twee succesrijke edities opnieuw een WalkOn midweekarrangement vanuit Vayamundo Houffalize. Gelegen in het hartje van de Ardennen kan je er heerlijk onthaasten en volop genieten van de natuur en de rust om je heen aan de hand van een ruim aanbod wandelgerelateerde activiteiten. Tijdens de midweek besteden we niet alleen aandacht aan ontmoeting en sociale verbondenheid.  We serveren jullie ook een reuzeportie veerkracht aan de hand van workshops, lezingen en uiteraard wandelen