Wandelen in het hartje van de Ardennen: Houffalize

Adembenemende landschappen en pittoreske dorpjes, de ideale ingrediënten om enkele dagen te wandelen. HOUFFALIZE, gelegen in het hart van de echte Ardennen, dicht bij de grens met het Groot-Hertogdom-Luxemburg, heeft het allemaal. Verscholen tussen het groen in een bocht van Ol Fosse d’Outh - letterlijk de kloof van de Ourthe - tref je het ideale plekje om enkele dagen volledig te onthaasten en je wandeling te starten. In het vakantiepark van VAYAMUNDO HOUFFALIZE vind je de ultieme rust in de vernieuwde kamers.

Aan de hand van de WalkOn-arrangementen tippen we je een aantal verborgen parels.

Een wandelweekend in het teken van de ontluikende lente

De WalkOn wandelarrangementen staan garant voor het onbezorgd genieten, wandelen en beleving in het hartje van de Ardennen. Van 15 t.e.m. 19 maart 2024 slaan Vayamundo en Wandelsport Vlaanderen vzw de handen in elkaar om jullie te verwennen met een origineel WalkOn Spring arrangement.

Vroeg in het voorjaar komt de natuur tot nieuw leven. De ideale gelegenheid om twee dagen heerlijk te genieten van de schilderachtige vallei van de twee Ourthes, glooiende landschappen en beboste hellingen. Op beide dagen voorzien we bewegwijzerde omlopen van 6-12 of 18 km. Naast een ontluikende natuur, ontdek je de sfeer van de typische karaktervolle Ardense dorpjes die "Pays de Houffalize" rijk is. 

Een wandelweekend in het teken van Lupulus

Van 30 augustus t.e.m. 2 september 2024 nodigen we occasionïele en fervente wandelaars uit voor het WalkOn Summer arrangement.  Op zaterdag staat de Lupulus Walk garant voor 8, 15, 25 of 42 km wandelplezier. Ook nu wandel je langs een schilderachtig beekdal, een groen glooiend landschap of een bosrijke helling in de richting uit van typische Ardense dorpjes.  Op zondag kan je kiezen uit 6-10-15-20 & 25km. Verschillende omlopen t.o.v. de zaterdag.

Een midweek volop veerkracht

In het kader van de week van de veerkracht organiseren we van 6 tem 10 oktober 2024 na twee succesrijke edities opnieuw een WalkOn midweekarrangement vanuit Vayamundo Houffalize. Gelegen in het hartje van de Ardennen kan je er heerlijk onthaasten en volop genieten van de natuur en de rust om je heen aan de hand van een ruim aanbod wandelgerelateerde activiteiten. Tijdens de midweek besteden we niet alleen aandacht aan ontmoeting en sociale verbondenheid.  We serveren jullie ook een reuzeportie veerkracht aan de hand van workshops, lezingen en uiteraard wandelen