AANSLUITEN ALS WANDELCLUB

Geïnteresseerd in een aansluiting als wandelclub bij Wandelsport Vlaanderen vzw?  Zeer goed want Wandelsport Vlaanderen vzw heeft heel veel te bieden!  

Wandelsport Vlaanderen vzw stelt enkele voorwaarden om als club erkend te worden maar biedt ook heel wat voordelen.  Het eerste jaar krijgt de club een meter of peter die de club begeleidt en informeert omtrent bv. het clubportaal waar alle leden- en tochtadministratie gebeurt maar ook zal bijstaan bij de eerste organisatie. 

De voorwaarden werden vastgelegd in het Aansluitingsreglement  van Wandelsport Vlaanderen vzw.  Afspraken rond het organiseren van wandeltochten door clubs zitten vervat in het Sportreglement.

Bij vragen, mail naar info@wandelsport.be of leden@wandelsport.be 

walking-magazine

AANSLUITEN ALS WANDELGROEP

Geïnteresseerd in een aansluiting als wandelgroep bij Wandelsport Vlaanderen vzw?  Zeer goed want Wandelsport Vlaanderen vzw kan een Wandelgroep heel wat te bieden!  

Wandelsport Vlaanderen vzw stelt enkele voorwaarden om als Wandelgroep erkend te worden maar biedt ook heel wat voordelen, waarvan de verzekering van de leden/wandelaars absoluut een grote troef is.  Schrik voor veel administratie?  Helemaal niet nodig want alle ledenadministratie gebeurt via een ‘clubportaal’ die jullie zelf grotendeels beheren.  Een Wandelgroep heeft minstens 20 leden.

Een heel belangrijk verschil met een wandelclub is dat de Wandelgroep geen georganiseerde wandeltochten (= wandelingen die opgenomen worden in de wandelkalender en die toegankelijk zijn voor het grote publiek) kan organiseren. In het Aansluitingsreglement worden de verschillen tussen een wandelgroep en wandelclub verduidelijkt.

Bij vragen, mail naar leden@wandelsport.be

AANSLUITEN ALS TRAILWALKORGANISATIE

Heb je interesse om aan te sluiten als trailwalkorganisatie bij Wandelsport Vlaanderen vzw? Zeer goed! 

Aansluiten als trailwalkorganisatie is mogelijk onder enkele voorwaarden. De trailwalkorganisatie omvat minstens 2 contactpersonen, voor hen betaal je een ledenbijdrage van 12 euro/persoon. Bij het aansluiten wordt een contract opgemaakt met daarin de praktische en financiële afspraken. Voor je wandelevenement kan je werken met je eigen inschrijfmodule, maar leden van Wandelsport Vlaanderen vzw moeten kunnen deelnemen tegen korting. Per deelnemer betaal je een forfaitbedrag van 0,5 € aan Wandelsport Vlaanderen vzw.  Je wandelevenement wordt opgenomen in de promotie van onze federatie. Een extra troef is dat alle deelnemers verzekerd zijn via Wandelsport Vlaanderen vzw. 

Bij vragen, mail naar info@wandelsport.be