AANSLUITEN ALS WANDELCLUB

Heb je interesse om aan te sluiten als wandelclub bij Wandelsport Vlaanderen vzw? Zeer goed! Je bent slechts enkele stappen verwijderd tot aansluiting. 

Wandelsport Vlaanderen vzw stelt enkele voorwaarden om als club te kunnen worden erkend. De club heeft het statuut van feitelijke vereniging of vzw. De club heeft minstens 20 leden en moet na 3 jaar werking minstens 40 leden hebben om aangesloten te kunnen blijven.  De leden- en ook tochtenadministratie gebeurt via het clubportaal. Het eerste jaar krijgt de club een meter of peter toegekend die de groep begeleidt en informeert omtrent de werkwijze bij Wandelsport Vlaanderen vzw. Alle clubs worden automatisch lid bij het IVV en betalen hiervoor een jaarlijkse bijdrage. Deze voorwaarden werden vastgelegd in het Aansluitingsreglement van Wandelsport Vlaanderen vzw. De afspraken rond het organiseren van wandeltochten door de clubs, zitten vervat in het Sportreglement .

Hieronder kan je nog allerlei interessante informatie raadplegen en het aansluitingsformulier. Bij vragen, mail naar info@wandelsport.be of leden@wandelsport.be

walking-magazine

AANSLUITEN ALS WANDELGROEP

Heb je interesse om aan te sluiten als wandelgroep bij Wandelsport Vlaanderen vzw? Zeer goed! 

Wandelsport Vlaanderen vzw stelt enkele voorwaarden om als wandelgroep te kunnen aansluiten. De wandelgroep heeft het statuut van feitelijke vereniging of vzw. De wandelgroep heeft minstens 20 leden en werkt voor zijn ledenadministratie met ons Clubportaal.  Een heel belangrijk verschil met een wandelclub is dat de wandelgroep geen georganiseerde wandeltochten kan organiseren. In het Aansluitingsreglement worden de verschillen tussen een wandelgroep en wandelclub verduidelijkt.

Bij vragen, mail naar leden@wandelsport.be

AANSLUITEN ALS TRAILWALKORGANISATIE

Heb je interesse om aan te sluiten als trailwalkorganisatie bij Wandelsport Vlaanderen vzw? Zeer goed! 

Aansluiten als trailwalkorganisatie is mogelijk onder enkele voorwaarden. De trailwalkorganisatie omvat minstens 2 contactpersonen, voor hen betaal je een ledenbijdrage van 12 euro/persoon. Bij het aansluiten wordt een contract opgemaakt met daarin de praktische en financiële afspraken. Voor je wandelevenement kan je werken met je eigen inschrijfmodule, maar leden van Wandelsport Vlaanderen vzw moeten kunnen deelnemen tegen korting. Per deelnemer betaal je een forfaitbedrag van 0,5 € aan Wandelsport Vlaanderen vzw.  Je wandelevenement wordt opgenomen in de promotie van onze federatie. Een extra troef is dat alle deelnemers verzekerd zijn via Wandelsport Vlaanderen vzw. 

Bij vragen, mail naar info@wandelsport.be