Lid worden - actie wandel.be

Was je ook benieuwd naar ons nieuwe magazine Wandel.be.  Een tijdschrift boordevol informatie over alles wat met wandelen te maken heeft.  Goede keuze!

Wandelen zit absoluut in de lift en wint nog dagelijks aan belangstelling. Een bewijs hiervan is dat al ruim 66.000 wandelliefhebbers zijn aangesloten bij Wandelsport Vlaanderen vzw.

Ons hoofddoel is elkeen aan het bewegen = wandelen te brengen. Hoe je ook wandelt: met vrienden, gezin of in je eentje, het heeft  een helend effect op je gezondheid. Daarom is wandelen hipper dan ooit. Steeds meer mensen willen bewegen en dragen een actieve en gezonde levensstijl hoog in het vaandel. Doelstellingen als 10.000 stappen per dag halen en een goede conditie opbouwen, behoren niet langer tot de streefdoelen van enkelingen. En dan wordt steeds vaker aan wandelen gedacht. In onderstaande informatiebrochure (klik op de afbeelding) tref je alle revelante inlichtingen omtrent Wandelsport Vlaanderen vzw

Dankzij de talrijke uitgepijlde wandelingen over gans Vlaanderen kom je onbezorgd op unieke plekjes, vaak plaatsen waar je het bestaan niet eens van kent, zelfs heel dichtbij in je eigen buurt. Je hoeft enkel de signalisatie te volgen. Wandelen als lid van Wandelsport Vlaanderen vzw heeft hierbij de vrijheid om zelf te bepalen waar je gaat stappen, hoe dikwijls en welke afstand je wandelt. Dit allemaal zonder verplichtingen!

De gezondheid verbeteren, vaker de natuur intrekken of stad ontdekken: het zijn niet de enige voordelen voor onze leden. Daarnaast geniet je van een korting op de georganiseerde wandeltochten, ontvang je gratis het magazine  "Wandel.be" en talrijke extra voordelen op diensten of producten van onze wandelsportfederatie en onze partners.

Benieuwd wat Wandelsport Vlaanderen allemaal te bieden heeft? 

 • Als lid van Wandelsport Vlaanderen krijg je een gepersonaliseerde lidkaart. Bij voorlegging van je lidkaart geniet je op iedere officieel erkende wandelorganisatie een korting van minstens € 1,50 op de inschrijvingsprijs. 
 • Sinds kort hebben we ook een nieuwe app waar je digitaal je lidkaart kan bijhouden en waar in de toekomst steeds meer voordelen beschikbaar zullen gesteld worden.
 • Met je lidkaart ben je 24/24 & 7/7 verzekerd. Ook tijdens de uitoefening van alle wandelactiviteiten in binnen- en buitenland, met uitzondering van conflictgebieden.  Als lid ben je verzekerd als volgt:
 • tijdens georganiseerde wandeltochten mits voorlegging van betaalbewijs van de organisatie.
 • op weg van en naar de tocht.
 • tijdens alle clubactiviteiten (bv. clubuitstap, occasionele fietstocht georganiseerd door de club, bbq,….
 • als medewerker aan de clubactiviteiten
 • tijdens je individuele of private wandelactiviteiten (bv. wandeling met familie in bos of aan zee,… zelfs in het buitenland)
 • tijdens nevenactiviteiten op de wandelorganisaties (bv. ongeval op een springkasteel dat door de organisator geplaatst werd,…)
 • Niet leden zijn enkel verzekerd tijdens de wandeltocht mits voorlegging van inschrijvingsbewijs van de organisatie.  Niet-leden genieten een lagere dekking, bv.  tussenkomst voor brilschade of (tand)protheses is voor niet-leden niet van toepassing.
 • Per adres ontvangen leden een gratis abonnement op het magazine Wandel.be ter waarde van € 28.
 • Leden genieten van een serieuze korting bij aankoop van de wandelkalender “Walking in Belgium“
 • In de wandelwebshop van Wandelsport Vlaanderen vzw kan je tegen gunstig tarief leuke wandelgadgets, accessoires of gepersonaliseerde Wandelsport Vlaanderen kledij aankopen
 • Leden genieten van extra voordelen en kortingen op de producten of diensten die de federatie en haar partners aanbieden.
 • Wandelsport Vlaanderen vzw organiseert talrijke wandelreizen, al dan niet in samenwerking met reisorganisatoren. 

Zin om aan te sluiten bij onze grote wandelfamilie? 

Lidmaatschap als federatielid kost voor een jaar € 35 voor één persoon en voor twee of meer personen woonachtig op hetzelfde adres is dit € 50 (gezinslidmaatschap).  Mits vermelding van de code ‘Wandel.be’ loopt het lidmaatschap tot 31/12/2024! Vul alle gegevens in van wie lid wenst te worden, maak een account aan en voer de betaling uit.  Via jouw account heb je dan onmiddellijk toegang tot je voorlopige lidkaart en attest voor de mutualiteit. De PVC-lidkaart krijg je na enkele weken thuis gestuurd.   

LID WORDEN KAN HIER 

We hopen je als lid te mogen verwelkomen.  Meer info steeds verkrijgbaar via leden@wandelsport.be of 050/40 51 42.