Wandelsport Vlaanderen Challenges

Wat is een Challenge?

Challenges hebben minstens een afstand van 42 km, waarvan enkele zelfs een afstand boven de 100 km hebben. Binnen de wandelsport kennen we dit natuurlijk beter als "een lange afstand". Net zoals alle wandelingen van onze wandelclubs worden de lange afstanden of challenges volledig uitgepijld en zijn er rustposten voorzien onderweg. Je moet dus enkel inschrijven en je kan vertrekken voor een stevige wandeluitdaging. In totaal organiseren onze clubs samen een honderdtal langeafstandswandelingen per jaar. Voor iedereen die houdt van een uitdaging en de eigen grenzen wil opzoeken, hebben we alle challenges gebundeld in een handige kalender. Op die manier vind je makkelijk de weg naar de volgende uitdaging! 

Vraag HIER de kalender met alle Challenges aan

 

Hoe starten aan de Wandelsport Vlaanderen Challenges?  

Gebruik onze trainingsschema’s van 5 tot 100 km. 

Wandelen is de meest natuurlijke sport die er is. De techniek is niet moeilijk, je kan het overal en altijd doen,… maar toch.
Onvoorbereid een wandeltocht aanpakken – hoe kort of lang ook – is niet het beste wat je kan doen. Wil je je graag voorbereiden op een kleine of grote afstand? Vraag dan één van de trainingsschema’s van Wandelsport Vlaanderen vzw aan.