Wandelsport Vlaanderen Challenges

Durf jij de stap te zetten? 

Zin om in 2024 je wandelgrenzen te verleggen?  Ga de Challenge aan om minstens een afstand van 42 km, of misschien zelfs een afstand boven de 100 km te wandelen. Binnen Wandelsport Vlaanderen vzw kennen we deze challenges ook als langeafstandswandelingen.  Onze wandelclubs organiseren samen meer dan honderd langeafstanden per jaar.  Om makkelijk de weg te vinden naar je volgende wandeluitdaging, werden alle wandelorganisaties gebundeld in de CHALLENGES KALENDER 2024.  Je kan deze pocketkalender HIER gratis downloaden 

Je vindt alle challenges ook terug in www.walkinginbelgium.be aan de hand van het icoontje+42 km  , die is opgenomen in de legende-index naast de specifieke wandelorganisatie.  Wil je een overzicht van alle CHALLENGES per maand?  De kan je via de filter alle organisaties uit sorteren. 

Ben je als fervent of occasioneel langeafstandswandelaar op zoek naar dat ietsje meer? Hou je van de natuur en beleving? Deins je niet terug voor wat hoogteverschil en offroad? Wil je jezelf uitdagen met een nieuwe wandelervaring? Of wil je bovenal gewoon genieten van wandelen met gelijkgestemden?Dan zijn de Flanders Trails organisaties beslist je ding.  Flanders Trails zijn leuk, uitdagend, ontspannend en vaak steek je er ook nog iets vanop. Flanders Trails bundelt unieke langeafstandsklassiekers met een totaalbeleving. Gespreid over 2024 doorkruis je diverse mooie regio’s in Vlaanderen.

Hoe starten aan een Wandelsport Vlaanderen Challenge?  

Wandelen is de meest natuurlijke sport die er is. De techniek is niet moeilijk, je kan het overal en altijd doen,… maar toch.
Onvoorbereid een wandeltocht aanpakken – hoe kort of lang ook – is niet het beste wat je kan doen. Wil je je graag goed voorbereiden op een kleine of grote Wandelsport Vlaanderen Challenge? Vraag dan één van de trainingsschema’s van Wandelsport Vlaanderen vzw aan. Je kan ze helemaal gratis downloaden.