Arnout Hauben: nieuwe serie ‘Dwars door de Lage Landen’ in voorjaar 2024

Goed nieuws voor de fans van het tv-programma ‘Dwars door de Lage Landen’. Arnout Hauben en zijn wandelkompanen zijn begonnen aan een nieuwe tocht, helemaal van Lauwersoog in Groningen naar De Panne in West-Vlaanderen. In het voorjaar van 2024 wordt de nieuwe serie uitgezonden. Je leest een uitgebreid interview met de Vlaamse tv-maker in ons nieuwe Magazine Wandel.be!

Na een succesvol eerste seizoen kon het niet anders: er komt een tweede seizoen van ‘Dwars door de Lage Landen’. In deze serie zullen Arnout Hauben en zijn vrienden Philippe Niclaes en Ruben Callens je opnieuw meenemen op een jongensavontuur door Nederland en België. Dit keer wandelen ze ruim 980 kilometer van Lauwersoog (Groningen) naar De Panne (West-Vlaanderen). Daarbij zullen ze een groot stuk door Nederland kruisen over het Diagonaalpad (LAW-1) en over de GR5A in België. Met het toeval als leidraad, weet het drietal hun wandeltochten in te kleuren met bijzondere verhalen van mensen die ze spontaan tegenkomen. Arnouts interesse in geschiedenis en zijn nieuwsgierigheid naar mensen helpen daar bij.

De serie gaat verder waar het eerste seizoen eindigde. Eerder maakte het drietal een tocht van Oostende naar Pieterburen. In ruim 900 kilometer werd de GR5A, GR565, GR5 en het Pieterpad (LAW-9) bewandeld. Het nieuwe seizoen van ‘Dwars door de Lage Landen’ wordt in het voorjaar van 2024 uitgezonden door de VPRO en VRT 1.

Nu in Magazine Wandel.be

Wil jij in de tussentijd alles lezen over de tv-maker en waarom hij snakte naar een nieuwe wandelavontuur? In Magazine Wandel.be editie 2 lees je een uitgebreid interview met hem. Dit nummer is net verschenen. Arnout vertelt honderduit over de toevallige en bijzondere ontmoetingen tijdens zijn wandeltochten: “Het toeval wordt je wandelstok waarmee je door het landschap schrijdt, je staat open voor de wereld.” En: "Die hele tocht was voor mij een vrije oefening. Mensen leren kennen en jezelf leren kennen." Je kunt het magazine nu bestellen.

Presentatrice Evi Hanssen en haar nieuw passie wandelen

De afgelopen twintig jaar belandde Evi Hanssen als presentatrice, zangeres, actrice, schrijver en podcastmaker in de Nederlandse en Belgische huiskamers. Tegenwoordig zou je de Vlaamse echter ook van haar nieuwe passie kunnen kennen: wandelen. In de nieuwe editie van Magazine Wandel.be vertelt ze erover.

Evi kun je onder meer kennen als presentatrice van Expeditie Robinson, tafeldame bij De Wereld Draait Door en 3 op Reis. Ook maakt ze podcasts zoals ‘Walkie Talkies’ en ‘De afscheidstournee van mijn moeder’. Ze verruilde de stad Antwerpen anderhalf jaar geleden in voor de rust van de natuur. De verhuizing bracht haar prachtige wandelroutes en die wandelingen brachten Evi op hun beurt een medicijn voor praktisch alles. “Je lost gewoon heel veel op door even te gaan wandelen. Na een wandeling voel ik mij rustiger, heb ik weer inspiratie of is mijn moeheid verdwenen.”

In Magazine Wandel.be vertelt ze met passie: “Het is voor mij de enige manier om lichamelijk en mentaal fit te blijven. Het cliché dat je na tien minuten wandelen je hoofd weer hebt leeggemaakt, blijkt ook echt waar. Wandelen biedt gewoon heel veel ruimte om alles nog eens te overdenken.”

Boek over afscheid

Evi vertelt in het interview over wat ze de afgelopen tijd te verwerken kreeg: nadat er ruim tien jaar geleden al borstkanker bij haar moeder werd vastgesteld en zij daarvan herstelde, bleek in de lente van 2021 dat de ziekte in uitgezaaide vorm terug was en dat ze niet meer beter zou worden. In maart 2023 overleed zij. Wandelen speelt een heel belangrijke rol in haar verwerkingsproces. “Tijdens het wandelen vind ik mijn moeder terug, zeg ik altijd.” Over haar moeder schrijft Evi momenteel een boek met de titel 'Traag naar de hemel’ (verschijnt eind oktober 2023). “Het hele boek is met behulp van wandelen tot stand gekomen.”